Пращат още катаджии в Слънчев бряг да ловят нарушители

Масирани проверки през уикенда показали проблеми
15
Пращат още катаджии в Слънчев бряг да ловят нарушители
Снимка: архив, БулФото

Масирани проверки на територията на курортния комплекс "Слънчев бряг” са започнали през почивните дни, за да се осигури спокойствието на туристите. Те обхващат както движещите се в курорта превозни средства, така и атракционни дейности и търговия. Това съобщиха от правителствената информационна служба.

От КАТ – Бургас през последните 48 часа са установени стотици нарушения, главно по отношение на нерегламентирани подвижни атракциони, електрически триколки и колички.

На съвещание с министъра на вътрешните работи Валентин Радев и ръководството на МВР, по предложение на вицепремиера Валери Симеонов, е било взето решение за засилване на присъствието на контролните органи в курорта, като бъдат изпратени допълнително пет екипа на КАТ.

Другите констатирани нарушения са свързани с почти изцяло блокирани тротоари от търговски обекти, в голямата си част незаконни. Това принуждава туристите да се придвижват по алсфалтираните алеи, което създава риск за пътни инциденти.

Неспазването на нормативно установените правила създава хаос в "Слънчев бряг" и невъзможност за нормална почивка на курортистите, а това влошава възможностите на Черноморието да привлича по-платежоспособни туристи, смята Симеонов и настоява да бъде извършена проверка на фирмите, при които са констатирани нарушения.

Цялостните инспекции ще продължат с по-висока интензивност през настоящата седмица, тъй като започва функционирането на координационните центрове във Варна и Бургас. Тяхното създаване беше договорено в началото на месеца на работна среща на вицепремиера и представители на държавни институции, като целта е да се гарантира спокойствието на туристите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Цялата площ на БГ е 111 хил.кв.км-равнини,планини,реки и т.н., която се "пази" от около 60 хил.полицаи ,300 хил. частни охранители и още 600 хил. държавни и партийни "слуги" на народеца.На по-*** български език това означава,че в правоъгълна координатна мрежа на всеки 1420 метра -от изток на запад и от север на юг -трябва да стоят по един полицай,5 охранителя и 10 държавни и партийни "слуги"! Само 16 парчета във всеки квадрат с размери 1,5 на 1,5 км !Явно трябва помощ от Еврабийския съюз!
10
0
 
4
 
! Отговори
Новнина от днес преди 6 години
Днес поредния анаболен гангстер налетя на бой на възрастна жена и незрящи туристи в несебър... поредното доказателство че трябва да си пълен мазохист да отидеш на почивка на нашето море.
9
0
 
1
 
! Отговори
Borer преди 6 години
Nema morska policia za lodkite, jetovete,...:(((
8
0
 
0
 
! Отговори
Omes преди 6 години
Nema parkomesta s senki...:(((
7
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Стойте си в турция и не се връщайте мекотели. Ами то нашето крайбрежие е много по-малко като територия, за да се сравнява с Гърция и Турция. И въпреки това има възможност за спокоен, неспокоен и всякакъв вид туризъм. Ама не - дай му на *** да се оплаква.
6
4
 
9
 
! Отговори
Пиша ви преди 6 години
Пиша ви от Турция. Сойдохме малко на 5* хотел да си починем. Елате да видите засмян, трудолюбив млад персонал, свалям им шапка.Обслужването е като за 7*, меко казано се държат с мен все едно съм президента. Всичко е кълтуно, организирано, храната е супер и се притесбявам жената да не качи някое килце.Чудя се какъв мазохист трябва да си да ходиш на нашето Черноморие при абсолютна мизерия, мръсотия, тикви и персонал който просто мрази да работи.
5
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кои са нарушителите в Слънчев бряг пияните шведи ли едва ли ,защото има узаконен алкохолен туризъм и ние трябва да сме доволни за развитието на туризма у нас .В края на сезона слушаме как бил успешен т.е колко много алкохол са изпили
4
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В България изчезнаха стотици градове и села, а простия народ го лъжат, че проблема са 1-2 месеца пияни туристи ограничени до централната улица в Слънчев бряг.
3
3
 
9
 
! Отговори
аз преди 6 години
и кой ходи в българските курорти,че ми е интересно.В момента сме в порто куфо-няма триколки,няма милиционери.скъпи съграждани,вече сме 2017г-кой ходи в българия на море.стегнете се и забравете че не знаете езици-това няма значение.зарежете тази *** в българия.парите са същите но ги давате с кеф.Осъзнайте се.Какви бойко борисовци,николиноангелковци,чадъри концесии плажни и прочее други глупости.
2
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И ся кво ще правим?Кво работиш?
1
0
 
21
 
! Отговори
почивка в гърция преди 6 години
Киртаци, в гръцките курорти няма пукнат милиционер, а пък 1000 пъти по споконо? как става? Много лесно става, хората дето се стрелят за Наркомясто са в затвора. Затова докато контингента е на свобода кОрорта ще запада все повече...