Прескочи към основното съдържание
Вход / Регистрация

За руснаците Сталин, Путин и Пушкин са трите най-прочути личности за всички времена

13 коментара
За руснаците Сталин, Путин и Пушкин са трите най-прочути личности за всички времена

Сталин, Путин и Пушкин са трите най-прочути личности за всички времена, според руснаците, предаде Франс прес.

Според изследване на центъра Левада 38 процента от руснаците смятат, че Сталин е най-забележителната личност в света въпреки сталинисткия терор, отнел живота на около 20 милиона души, в това число масовите екзекуции, смъртните случаи в ГУЛАГ, депортациите в нездравословни зони и глада в Украйна и в няколко района на Русия.

С 34 процента руският президент Владимир Путин и руският поет Александър Пушкин заемат второ място в класацията на най-прочутите личности на света.

Следват бащата на Болшевишката революция Ленин, цар Петър Велики, първият руски космонавт Юрий Гагарин, писателят Лев Толстой, маршал Жуков заради ролята му във Втората световна война.

Едва на 14-о място в класацията се появява и първият чужденец в нея - Наполеон, белязал руската история заради нахлуването в Русия и после заради катастрофалното си отстъпление през 1812 г.

На 16-о място е Албърт Айнщайн, а на 19-о - Айзак Нютон.

Последният лидер на СССР Михаил Горбачов е на 20-о място, като едва 6 процента от руснаците смятат, че той трябва да е сред най-забележителните личности на света.

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.

13 коментара

Екипът на Mediapool Ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни квалификации, обиди на расова, етническа или верска основа.

Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Mediapool.bg от потребителите.

Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Mediapool.bg

Прочетете нашите правила за участие във форумите.

За да коментирате, трябва да влезете в профила си. Ако нямате профил, можете да се регистрирате.



  1. Bлaдo
    #13

    все пак мисля, че има грешка: това си е нЭква вътрешна руско-канибалска класация на руско-съветските сатрапи и серийни убийци. И точно третото място на Пушкин е грешката (предполагам, че изтрещелите крепостници са го турнали в челото, щото в името ме има "пушка"... И повтарям, че Калашников заслужава поне трето място в класацията на гражданите на сссЬ, които са изтребили и изтероризирали цели народи.

  2. the_axel
    #12

    Да се споменава името на Пушкин заедно с имената на Сталин и Путин е все едно да правиш тирамису,като използваш маскарпоне,кучешки изпражнения и кравешка урина!

  3. Преслав
    #11

    Викаш като Радан Кънев и ДСБ ще изчезнем. Много лошо кълнеш :)

  4. В и К
    #10
  5. Преслав
    #9
  6. Преслав
    #8
  7. Bлaдo
    #7

    на 1-во място: "бащата на народите"; на 2-ро място: "изтърсачето на бащата"... ... честно казано, разочарован съм, че в тоя кръвожаден руски (допо)Топ 10 липсва ... Калашников, допинесъл за пъти повече от сталин избити хора.

  8. roccotull
    #6

    Преслав, това което пишете се отнася в пълна сила и за Вас, така че - по-кртко.

  9. Преслав
    #5
  10. Коментарът е изтрит заради нецензурни думи или обиди.
    #4

Препоръчано от редакцията

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.