Съдът в Лозана остави "ЦСКА - София" извън Лига Европа

Съдът в Лозана остави "ЦСКА - София" извън Лига Европа

© LAP.bg

ЦСКА - София" няма да играе в Лига Европа този сезон, обявиха от клуба. С сила остава последното решение на УЕФА във втория по сила турнир да се състезава "Дунав".


"Днес КАС (Спортният арбитражен съд в Лозана) отказа да наложи предварителни обезпечителни мерки по заведеното от страна на ПФК ЦСКА дело срещу УЕФА. По този начин КАС отказа за издаде заповед за незабавно връщане на ЦСКА в Лига Европа", се казва в сайта на ЦСКА.


Червените добавят, че юридическият екип на клуба очаква да получи във вторник мотивите за решението. След това от "Българска армия" "ще информират подробно за следващите мерки, които ще предприеме клубът в защита на своите интереси".




"ЦСКА - София" беше в жребия за първия предварителен кръг, но в последния момент мястото му беше заето от "Дунав". Президентът на БФС Борислав Михайлов каза, че за футболния съюз "ЦСКА е правоприемник на "Литекс", но за УЕФА е нов клуб".


УЕФА не позволява новосъздадени клубове да играят в продължение на три години в европейските клубни турнири.


"Дунав" ще играе в четвъртък с "Иртиш" като гост. Отборът, воден от Веселин Великов, се подготвя за дълго пътуване през Истанбул, което ще започне във вторник.


Русенци заявиха, че са готови за мача и че са амбицирани. "Отиваме като аутсайдери, отборът на "Иртиш" е фаворит. За нас е голям бонус, че ще играем в Лига Европа, тъй като никой не се е надявал на това. Мисля, че успяхме да проучим "Иртиш". Изправяме се срещу наистина добър отбор, който няма прекъсване в първенството, тъй като в момента то тече. Няма да ни е леко, но и на тях няма да им е леко", каза Великов.