Хамилтън обмисля да се откаже от Ф1 в края на годината

Хамилтън обмисля да се откаже от Ф1 в края на годината

© Reuters

Люис Хамилтън не изключва възможността да последва бившия си съотборник Нико Розберг и да се пенсионира от спорта. Настоящият световен шампион Розберг се оттегли от Формула 1 само дни, след като спечели титлата в края на 2016 г.


Според Хамилтън, евентуално негово пенсиониране още в края на сезон 2017 няма да промени "неговото наследство, което ще остави на Ф1".


"Моята съдба е само в моите ръце. Аз ще реша дали да спра в края на тази година", казва 32-годишният пилот. "Това значи ли, че моето наследство ще бъде по-малко велико, отколкото би било, ако спра след пет години? Кой го казва?"




Хамилтън и Розберг бяха близки приятели далеч преди влизането си във Формула 1, а след това бяха съотборници в продължение на четири години в "Мерцедес". Заради битката за титлата през 2015 и 2016 г. обаче отношенията им се влошиха сериозно.


"Мога да разбера решението на Нико, защото по някакъв начин знам какво е усещането да искаш да се занимаваш с нещо напълно различно", добави Хамилтън.


Британецът е доволен от съотношението на силите във Формула 1 в момента и се наслаждава на битката за титлата със Себастиан Фетел.


"Ситуацията не е много по-различна от миналата година. Усещам колата абсолютно същата, но разликата е, че се борим с "Ферари" и сме на едно ниво с тях. Това е хубаво за спорта, но истинска конкуренция е когато 10 коли са в рамките на няколко десети от секундата и всеки завой е важен", допълни Хамилтън.


Той има договор с "Мерцедес" до края на 2018 г., като се смята, че немският тим е готов да му предложи нова сделка за още четири сезона.


Междувременно в навечерието на Гран при на Европа в Баку, стана известно, че производителят на гуми "Пирели" се отказва от най-твърдите си смеси.


В официално съобщение италианската компания уточни, че до края на сезона няма да снабдява тимовете със смесите хард, от които имаше големи оплаквания досега.


Пилотът на "Форс Индия" Серхио Перес наречи тези гуми "идеални само за снимки".


По план смесите хард трябваше да бъдат използвани за състезанието в Япония на 8 октомври.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията: