Българите в Македония – имунната система на Македония

Евроатлантическата интеграция е единственият начин за изглаждане на балканските проблеми
22 юни 2017 13:45, Екип на Bloomberg
10
Българите в Македония – имунната система на Македония
Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Евроатлантическата интеграция е единственият начин за изглаждане на балканските проблеми и мъки. Това каза Мирослав Ризински, Български културен клуб - Скопие, в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

Поведението на България винаги е било много по-европейско по отношение на проблемите, случващи се на Балканите, в сравнение, например това на Белград, каза гостът.

"Срещата между двамата премиери - на България и на Македония, наистина е историческа. Никога преди не бяха изпращани по такъв начин послания към гражданите на двете държави".

"Република Македония трябваше да започне именно с Република България в разрешаването на споровете си със съседите. Чак след това може да се премине към разрешаване на проблемите с Гърция. Самият проблем с Гърция е въпрос на идентичността".

Въпреки насажданата омраза към България, Македония не забравя, че през целия си път България безрезервно е подкрепяла страната, каза гостът. Съвсем точно е изказването, че общата ни история трябва да ни обединява, а не да ни разединява.

"Крачката на Заев бе много храбра, но правилна и трябва да се подкрепи, за да се затвори една лоша страница в отношенията на България и Македония".

"Българите в Македония са имунната система на Македония" по отношение на разрешаване на проблемите й със съседите, каза гостът.

Каква вреда нанася липсата на българско медийно присъствие в Македония? Кой накъде дърпа Македония - в НАТО или далеч от него? В ЕС или не? По-лесно ли се живее в Македония, ако си българин днес? 

Повече можете да видите на Bloomberg TV Bulgaria

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
0
 
! Отговори
до 9 преди 6 години
Забрави и Родопския диалект,що се отнася за турлаците ,ние можехме да отвърнем на удара на сърбите с македонска,ние с турлашка нация,в Сърбия почти беше изпечена работата.А турлаците в Сърбия са 5 пъти повече от колкото при нас.
5
0
 
0
 
! Отговори
Латев преди 6 години
До НиккСъщото може да направят и шопите, и торлаците, и добруджанците...все различни регионални фолклорно-диалектни български групи! Упс, замалко да забравя граовците :))
4
7
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Македонците в България са най арните хора, а българите в Македония са най големите гюбрета . Така са известни , не вярвайте на пропагандната статия.
3
0
 
7
 
! Отговори
Никк преди 6 години
Искате ши да си направим нова държава. Може да се отдели нашата тракия, с името Република Тракия, или република Древна Тракия. Незнам как ще го приемат съседите дето област тракия е и в тяхните граници ама няма значение. След това казваме че сме наследници на древните траки, езика който ще говорим, ще му казваме че е тракийски и ще искаме българия, македония, гърция и другите да го признаят. Няма да е български, а "чист тракийски!" След това почваме да редиме паметници - по 2 на квадратен метър, щото нали ще сме траки!Ще кажем че съществуваме от 5000години, но през 681 България взела че
2
1
 
9
 
! Отговори
Бож. преди 6 години
Обикновените хора в Македония НИКОГА не са нападали Българи,нито са разрушавали своите родни Български паметници,нито са горили своите родни Български знамена- това винаги са го правели влашки,сръбски,ромски и шиптарски мелезаци като Миленко, членуващи в организирани от сърбите и руснаците "диверсионни" (т.е. бандитски) групи!
1
1
 
7
 
! Отговори
Цецо преди 6 години
Обикновените хора в България и Македония имат едни и същи проблеми, няма какво да делят или да си завиждат! Живеем на една земя, живеем в 21-ви век... трябва да гледаме напред, а не назад!!!