Политиката на ЕС за селското стопанство да бъде гъвкава

Експерт: Една кройка няма как да пасне на всички държави!
22 юни 2017 13:23, Екип на Bloomberg
4
Политиката на ЕС за селското стопанство да бъде гъвкава
Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

България трябва да си намери лоби и да защитава гъвкаво интересите си в селскостопанската политика на ЕС. Това каза Таня Дъбнишка, Асоциация на земеделските производители, в ефира на Bloomberg TV Bulgaria. "Една кройка няма как да пасне на всички държави".

Българските земеделски производители настояват за стабилна, добре финансирана селскостопанска политика, да се запази структурата от два стълба в политиката, да се запазят директните плащания, но с определени условия - да се минава вече през качество.

Да се запази обвързаната подкрепа, да има по-голяма гъвкавост на държавите членки при приоритизирането. Това са приоритетите, за които настояват от Асоциацията на земеделските производители относно общата селскостопанска политика, която ще влезе в сила през 2020.

Търсят се съмишленици в другите държави членки на ЕС за общата селскостопанска политика, защото самостоятелно България не може да повлияе върху взимането на общоевропейски решения, каза събеседничката.

Ще се формират ли лагери, съобразно исканията на различни европейски държави за селскостопанската политика на ЕС? Какви са форумите и работни групи, които вече функционират за намиране на решения на проблемите в селскостопанския сектор?  

Повече можете да прочетете на Bloomberg TV Bulgaria

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Буаааахаааахахахахахахахахахахаххаха!!!Повярвах!
2
0
 
1
 
! Отговори
СС преди 6 години
НЕ СЕ УМОРИХА ТЕЗИ ОТ ЕС САМО ГЛУПОСТИ ПРИКАЗВАТ
1
0
 
1
 
! Отговори
Експерт преди 6 години
Това експерт да ти каже че няма да пасне един модел на всеки ... че питай бай ти Пешо той с основно образование ще ти каже същото.Много се говори, много се плямпа но всичко е празни приказки. Кучето си лае а кервана си върви.Освен това за какво селско стопанство говорим, то такова няма в България. Пишете го в червената книга на изчезналия вид.