Волейболистите се насочиха с победа към Световната лига, Константинов е наясно със състава

Волейболистите се насочиха с победа към Световната лига, Константинов е наясно със състава

© БФВ

Съставът на националния отбор по волейбол за началото на Световната лига е ясен. Това заяви селекционерът Пламен Константинов след втората победа срещу Китай.


Българският отбор отново се наложи с 3:0 (25:19, 25:23, 25:23) срещу азиатците в приятелска среща във Варна. В състава бяха направени промени спрямо предния мач, като Константинов започна с Георги Сеганов, Цветан Соколов, Николай Пенчев, Тодор Скримов, Теодор Тодоров, Виктор Йосифов и либерото Владислав Иванов.


Националите започват участието си в Световната лига с двубоите в Казан, където от 2 до 4 юни ще се изправят срещу Франция, Аржентина и домакина Русия.


"Доволен съм от резултата, има какво още да изчистим в играта, но безспорно, ако имахме възможност за още два-три мача, може би щяхме да сме по-подготвени. Все пак съм доволен, че в последния момент успяхме да намерим варианта с Китай", каза Константинов.




"За Русия съставът е ясен, най-вече заради травмите, които имаме в отбора. В общи линии нямаме голям избор, така че ще разчитаме на 14-те здрави. Имам още два дни, предпочитам да ги държа мотивирани, не искам да им съобщавам кой ще пътува и кой - не, всичко ще е в последния момент", добави селекционерът.


"Най-хубавото е да има опит и младост съчетани, но за съжаление не всички, които искахме от опитните играчи, имат възможност да се включат в момента. Надявам се за европейското да успеят. И поне още едно-две имена, които останаха под въпрос, да се включат за Световната лига, да влязат за подготовката и да започнат".


От 9 до 11 юни предстоят мачове със световния шампион Полша, Канада и олимпийския първенец Бразилия във Варна.


"Групите са много тежки - ние това търсим, сериозни противници, да играем точно срещу такива отбори. И нашата идея е да не остава Световната лига на заден план, защото за европейското първенство е рано. Аз споделих, че наш приоритет е европейското, но това не означава да загърбим Световната лига