"Дунав" победи "Локомотив" (Пловдив) във вихрен мач и зае четвъртото място

"Дунав" победи "Локомотив" (Пловдив) във вихрен мач и зае четвъртото място

© LAP.bg

Дунав" победи "Локомотив" (Пловдив) и зае четвъртото място кръг преди края на сезона. Двубоят на "Лаута" завърши 4:3, като и двата отбора предложиха добър футбол с положения и пред двете врати. Предишният мач между тези съперници също беше резултатен. Тогава пловдивчани се наложиха с 3:2.


Срещата започна с принудителна смяна в състава на домакините, след като Димо Бакалов и Марио Петков. Бакалов напусна игра с разбит нов и избит зъб. На негово място влезе Дино Мартинович, който вкара два от головете за отбора си - първия, вкаран в края на първото полувреме, и последния секунди преди последния съдийски сигнал.


Гостите от Русе поведоха в 22-ата минута, когато Васил Шопов центрира в наказателното поле към Юлиян Ненов, който от движение не остави шансове на Илко Пиргов.




Самир Аясс се разписа за 2:1 в началото на второто полувреме с удар по земя от границата на наказателното поле. Нападателят на "Локомотив" изравни от дузпа, отсъдена заради нарушение на Мирослав Будинов срещу Пламен Крумов.


Будинов се реваншира за грешката си скоро след това, като и той вкара от бялата точка. До тази дузпа се стигна, след като Пиргов го фаулира.


Резултатът стана 4:2 благодарение на Бранимир Костадинов, който вкара две минути, след като влезе от пейката и завърши контраатака.


В другата среща, която се игра по-същото време, "Лудогорец" спечели гостуването си на "Черно море" с 3:1. В стартовия състав на разградчани имаше десет българи. За отбора на Георги Иванов това беше шесто поредно поражение.


По последния кръг "Дунав" играе срещу ЦСКА, а "Локомотив" ще се изправи срещу "Лудогорец". "Черно море" ще гостува на "Левски".