"Рома" изпрати своя принц Франческо Тоти с драматична победа и второ място в Серия А

"Рома" изпрати своя принц Франческо Тоти с драматична победа и второ място в Серия А

© Associated Press

Рома" ще играе в групите на Шампионската лига през следващия сезон, след като в последния кръг на Серия А победис 3:2 драматично "Дженоа". Това беше последният мач на легендата на клуба Франческо Тоти. Той влезе в игра в 54-ата минута на мястото на Мохамед Салах.


Тоти изигра 619-ия си мач в първенството и се изравни с вратаря на "Ювентус" Джанлуиджи Буфон. С най-много е Паоло Малдини - 647.


Той ще остане в клуба, като ще получи директорски пост. " Франческо е "Рома" и искам да бъда възможно най-близо до него. Бих се радвал да ме научи и на 1% от това, което знае", каза спортният директор Монки в началото на месеца.




Двубоят за "Рома" не започна по най-добрия начин. Пиетро Пелегри даде аванс на "грифоните" още в 3-ата минута. Домакините успяха да отговорят бързо, след като Един Джеко изравни в 10-ата.


В 74-ата Даниеле Де Роси изведе "джалоросите" напред, но пет минути по-късно Дарко Лазович се разписа за 2:2.


Едва в последната минута на редовното време резервата Диего Пероти зарадва привържениците на домакините.


Конкурентът на "вълците" за второто място "Наполи" също постигна победа с 4:2 над "Сампдория", като се надяваше на грешна стъпка на "Рома". Разликата между двата отбора в крайното класиране е една точка.

Ключови думи към статията: