Григор Димитров се справи със Стефан Робер на старта на "Ролан Гарос"

Григор Димитров се справи със Стефан Робер на старта на "Ролан Гарос"

© Reuters

Григор Димитров победи французина Стефан Робер на старта на "Ролан Гарос". Българинът се наложи с 6:2, 6:3, 6:4. Двубоят се изигра на централния корт "Филип Шатрие" и продължи час и 50 минути. Световният номер 12 постигна първия си успех в този турнир от 2013 г.


Българинът започна уверено и бързо поведе с 4:1, а след това постигна още един пробив, за да затвори първия сет с 6-2.


Във втората част сценарият се повтори и Гришо поведе с два пробива, но изненадващо се пропука, когато сервираше за сета при 5:1 и позволи на Робер да върне единия пробив. В третата част хасковлията поведе с 4:0, но след това допусна спад в играта си и французинът взе три поредни гейма. В крайна сметка обаче, Димитров не се разколеба и спечели следващите си две подавания, за да стигне до крайния успех.




Българинът пласира 35 печеливши удара и осем аса. Той допусна общо 32 непредизвикани грешки, 17 от които в третия сет. С успеха той си осигури 60 хиляди евро и 45 точки за световната ранглиста


В следващия кръг Димитров ще се изправи срещу победителя от мача между испанеца Томи Робредо и британеца Даниел Еванс.


Успехът на българина дойде след четиригодишна пауза, като в предишните си три участия отпадаше първи кръг след поражения от Иво Карлович (2014 г.), Джак Сок (2015 г.) и Виктор Троицки (2016 г.).


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията: