Не всички терористи от мрежата на Абеди са задържани

Преследването на заподозрени за атентата в Манчестър продължава
Обновена: 28 май 2017 17:07 | 28 май 2017 14:11, Камелия Цветанова
4
Не всички терористи от мрежата на Абеди са задържани
Снимка: Reuters

Преследването на заподозрени за бомбения атентат в Манчестър продължава и може би все още има членове на мрежата на терориста Салман Абеди, които са на свобода. Това заяви днес британският министър на вътрешните работи Амбър Ръд, цитирана от Ройтерс и Асошиейтед прес.

Още по темата

Операцията все още върви с пълна скорост, не можем да сме напълно сигурни, че е приключила, каза Ръд.

22-годишният Абеди, британец от либийски произход, причини смъртта на 22 души, самовзривявайки се на концерт на певицата Ариана Гранде в Манчестър на 22 май.

Полицията вече държи в ареста 11 заподозрени и претърси недвижими имоти в града.

Великобритания вчера понижи равнището на терористична заплаха от "критично" до "тежко", след като полицията обяви, че е разбила голяма част от мрежата на Абеди.

Късно снощи полицията разпространи негови снимки, направени в нощта на атентата от камери за наблюдение, и призова гражданите да споделят повече информация за последните му дни.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още по темата: МанчестъратентатАбеди
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
5
 
! Отговори
x преди 6 години
решението е само едно, но в либерална Европа няма как да стане - както по време на ВСВ - издирването и отделянето на всеки един мюсюлманин, събиране и извозване с влакове в концентрационни лагери и оттам нататък знаете какво следва. Има и втори вариант, по-мек и хуманен - спирането на новодошлите и връщането им от където са изпълзяли. За съжаление вторият метод не решава проблема с вече влезналите в Европа бацили, не знаем кой кога ще му хрумне да ръга, коли, взривява, гази и т.н.
2
0
 
6
 
! Отговори
Кореец от Севера преди 6 години
Един от много недостатъци на демокрацията. Няма как народа да живее мирно и в съигурност без тотален контрол и национализация на икономиката! Ако в КНДР имаше атентат, още на другия ден виновниците щяха да бъдат разстреляни с картечници!
1
0
 
12
 
! Отговори
Циник преди 6 години
Порочен кръговрат - атентат - избити жени, и деца - полицията си "върши работата(събира труповете) , и знае всичко....и така - до следващият път!Щеше да е смешно - ако не беше отвратително, и жалко!