Себастиан Фетел спечели Гран при на Монако за третата си победа от началото на сезона

Себастиан Фетел спечели Гран при на Монако за третата си победа от началото на сезона

© Max Rossi, Reuters

Пилотът на "Ферари" Себастиан Фетел спечели Гран при на Монако и постигна третата си победа от началото на сезона. На второ място завърши съотборникът му Кими Райконен, който стартира от полпозишън. На третото място остана състезателят на "Ред бул рейсинг" Даниел Рикардо.


Фетел записа втора победа на пистата в Монако и първа за "Ферари" от 2001 г. Предишният успех на германеца беше през 2011 г. Освен това, за първи път Фетел и Райконен завършиха първи и втори като съотборници.


Люис Хамилтън успя да се класира в топ 10, въпреки че стартира от 13-ата позиция. Той завърши на седмото място, а съотборникът му Валтери Ботас остана четвърти. Британецът спечели в началото една позиция. Той стигна до десетото място след като Перес влезе в бокса, а Нико Хулкенберг отпадна заради повреда.




Пети финишира другия пилот на "Ред бул" Макс Верстапен, който в последните 10 обиколки направи опит да изпревари Ботас, но финландецът се защити успешно.


На старта Райконен и Фетел успяха да задържат първите две места, като Ботас направи атака за втората позиция.


Себастиан Фетел спечели Гран при на Монако за третата си победа от началото на сезона

© Reuters


Райконен влезе за първа смяна на гуми в 35-ата обиколка и се върна на пистата със суперсофт на трето място. Финландецът се движеше зад Фетел и Рикардо, но и на двамата все още им предстоеше минаване през бокса.


В 39-ата обиколка дойде време за Фетел да смени гумите. В четирите обиколки, които четирикратният световен шампион остана повече на пистата, успя да стопи преднината на съотборника си и при връщането си на пистата германецът успя да отнеме лидерството на финландеца.


Хамилтън за първи път влезе в бокса за смяна на гуми в 47-ата обиколка и зае седмото място зад Карлос Сайнс.


В 60-ата обиколка болидът на Паскал Верлайн се обърна след сблъсък с Дженсън Бътън и на пистата беше пусната кола за сигурността. Пилотът на "Заубер" обяви по радиоуредбата, че всичко е наред с него.


В края на състезанието грешките на пилотите зачестиха, като Маркус Ериксон, Стофел Вандорн и Даниел Квият отпаднаха.

Ключови думи към статията: