Майкъл Карик удължи договора си с "Юнайтед" с една година

Майкъл Карик удължи договора си с "Юнайтед" с една година

© Associated Press

Полузащитникът на "Манчестър юнайтед" удължи договора си с клуба за още една година. 35-годишният футболист е част от "червените дяволи" от 2006 г.


С екипа на "Юнайтед" той е ставал пет пъти шампион във Висшата лига, печелил е още ФА къп, два пъти Купата на лига и шест пъти "Къмюнити шийлд". Триумфирал е и в световното клубно първенство, Шампионската лига и Лига Европа - трофеят, който отборът взе преди няколко дни.


"Завършихме сезона по отличен начин - с нова купа във витрината. Мога само да кажа, че съм повече от щастлив, че приключението ми с този велик клуб ще продължи", каза Карик пред официалния сайт на "Юнайтед".




Мениджърът Жозе Моуриньо добави, че за него е "истинско удоволствие" да работи с футболист като Карик, и го определи като един от най-големите професионалисти в този спорт.


"Той не е само страхотен футболист, но и много добър човек. Дава най-подходящия пример на младите момчета в състава. Радвам се, че удължи договора си. Такива футболисти са истинско богатство", каза португалецът.

Ключови думи към статията: