Роналдо обяви, че "Златната топка" трябва да отиде при Кристиано Роналдо

Роналдо обяви, че "Златната топка" трябва да отиде при Кристиано Роналдо

© Associated Press

Легендарният бразилски нападател Роналдо обяви, че "Златната топка" за 2017 г. трябва да бъде връчена на звездата на "Реал" Кристиано Роналдо".


През миналата година той получи отличието за четвърти път, като единственият, който има повече от него, е футболистът на "Барселона" Лионел Меси. Португалецът спечели Шампионската лига и стана европейски шампион.


"Тази година аз бих избрал Кристиано. През изминалите два сезона той имаше определяща роля както на клубно, така и на национално ниво. Роналдо беше основна фигура в Шампионската лига, а сега отново е на финал", каза бразилецът.




Той говори и за сравненията между португалеца и Меси, като обяви, че "няма особено смисъл" да се търси кой е по-добър от двамата.


"Те са впечатляващи футболисти. Харесва ми начинът, по който Меси владее топката - както бележи и как винаги играе неуморно. Но трябва да забравяме и статистиките на Кристиано. Да се прави сравнение е много трудно, а и няма особено смисъл. И двамата заслужават уважение", добави Роналдо пред "Ас".


Бразилецът каза още, че по време на престоя си в "Реал" така и не е успял да се разбере с Фабио Капело. Италианецът беше начело на белите от 2006 до 2007 г.


"Имах много проблеми с него. Дори и да бях качил само 100 грама, можеше да ме остави извън групата за някой мач. Аз съм толерантен човек и се опитвам да разбера гледните точки на хората, но с него така и не успяхме да намерим общ език. Да, той е треньорът, но във футбола не 100 или 200 грама правят разликата. Мисля, че той така и не оцени напълно възможностите ми", допълни той.

Ключови думи към статията: