Луис Енрике е горд от престоя си в "Барселона" и благодари на "извънземния" Меси

Луис Енрике е горд от престоя си в "Барселона" и благодари на "извънземния" Меси

© Associated Press

Треньорът на "Барселона" Луис Енрике обяви, че се чувства горд от престоя си в клуба. В последния си мач начело на каталунците той вдигна трофея в Купата на краля след успеха с 3:1 над "Алавес". Енрике спечели общо девет титли за три години.


"Чувствам се щастлив и особено горд, защото постигнах най-важното - направих и феновете на "Барселона" щастливи", каза наставникът и посвети купата на всички, свързани с отбора.


"Девет трофея от общо 13 възможни е доста добро постижение, бих казал", добави той.




Енрике сподели още, че е убеден, че решението да си тръгне е "възможно най-правилното". "Аз съм този, който реши да каже "стоп", защото така е най-добре както за мен, така и за футболистите".


Президентът на клуба Хосеп Мария Бартомеу каза, че всички са благодарни на Енрике за свършената работа и вратите на "Камп ноу" винаги ще бъдат отворени за него.


"Той се справи повече от отлично. Съвсем спокойно мога да го определя като един наистина успешен треньор. Завинаги ще остане един от нас", добави президентът.


Енрике коментира още, че се чувства късметлия, че е имал възможността да работи с "най-добрата" версия на Лионел Меси. Аржентинецът се отличи с гол и асистенция на финала срещу "Алавес".


"Меси е извънземен във всяко отношение. Без съмнение той е номер едно, а за да бъдеш номер едно, трябва да можеш да контролираш всеки аспект от играта и да бъдеш много силен физически. Той се грижи много за себе си и има още много какво да покаже. Благодаря му", заяви Енрике.

Ключови думи към статията: