Родната салата - по-скъпа от вносната поне с 30 ст.

Пада цената на плодовете: ягоди, череши, ябълки...
Обновена: 28 май 2017 16:57 | 28 май 2017 11:17, Камелия Цветанова
58
Родната салата - по-скъпа от вносната поне с 30 ст.
Снимка: Булфото, архив

Българските оранжерийни домати поевтиняват с 9,7 на сто и се продават през тази седмица по 1,86 лева за килограм, показват данните на Държавната комисия по стоковите борси и тържищата.

Вносните оранжерийни домати се търгуват по 1,55 лева за килограм, с 1,9 процента по-евтино.

Българските оранжерийни краставици поевтиняват с 0,5 на сто, до 1,82 лева средно за килограм,а вносните се търгуват по 1,26 лв./кг.

Картофите поевтиняват със 7,4 на сто и се търгуват по 0,75 лева за килограм на едро. Цената на пресните картофи се понижава с 22,4 процента до 0,90 лева за килограм. Морковите се продават по 1,00 лева за килограм. Зелето поевтинява с 13,2 процента и се търгува по 0,59 лв./кг на едро.

Цената на зелената салата се задържа 0,45 лева за брой. Репичките поскъпват с 3,9 на сто до 0,53 лева за брой.

Черешите поевтиняват с 30,9 на сто до 2,66 лева за килограм на едро.Цената на ягодите пада с 13,9 на сто до 2,75 лева за килограм на едро.Ябълките поевтиняват с 2,2 на сто до 1,36 лв./кг, а цената на лимоните се повишава с 3,1 на сто до 2,30 лева.

Кравето сирене поскъпва с 1,2 на сто и се продава средно по 5,80 лв./кг. Кашкавалът, тип "Витоша" се търгува по 10,13 лв./кг. Олиото се купува по 2,10 лева за литър.

Каймата се търгува по 4,65 лева за килограм.Пилешкото замразено месо поскъпва с 0,3 на сто и се продава по 3,66 лева за килограм на едро. Захарта поскъпва с 1,3 на сто и се купува по 1,60 лв./кг. Цената на брашното, тип "500", се понижава с 2,5 на сто до 0,77 лева за килограм. Зрелият фасул се купува средно по 3,51 лв./кг. Яйцата се продават по 0,17 лева за брой на едро.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
0
 
2
 
! Отговори
фермерство преди 6 години
българският производител заслужава малко уважение, защото още от Коледа почва от 1 семенце да прави разсади, парници, да засажда, копае, плеви, полива. не е като в испания дето доматите са в саксии със субстрат вместо в почва. 43-ти номер въобще си няма идея как излиза тази продукция, как се прекупува, как бива изнудван фермерът. много повече ще струва истинската храна, трудът по нея е къртовски, не е като мениджърския да местиш едни листи от едно бюро на друго и да стискаш мишката.
44
2
 
2
 
! Отговори
засрами се преди 6 години
До ГУРБЕТЧИЯ,как не те е срам така нагло да лъжеш и простите *** ти се връзват,че цените в бг и в германия,видиш ли били еднакви,има ли в германия кайма за 2-2,50 евро,ще има,ама друг път,и заплатите в бг не са чак толкова ниски и нулеви разходи на народа,кажи колко ток и вода примерно плащаш у немско,сигурно за един месец плащаш повече ток,отколкото българина плаща през целия си живот
43
4
 
1
 
! Отговори
Плод - зеленчук преди 6 години
Щото българските "пресни" плодове и зеленчуци не се обработват...Те са най-добрите и най-качествените. Вервайте ми...:)
42
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вносните зеленчуци са по евтини заради големите субсидии които получават!Друг е въпросът че нашите политици не помагат за да стане и тук така!Така наречените вносни пресни плодове и зеленчуци са обработват с фунгициди (пестициди срещу гъбични заболявания по растенията б.ред.) и други опасни за здравето химикали. Тези продукти не се развалят с дни дори и да не се съхраняват в хладилник.Има много за писане,времето няма да стигне.
41
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ами вече поне от 10 години е ясо, че цената на пазара е многократно по-висока от това, което са дава на производителите. Да вземат самите производители да се пообединят и да си контролират и пласирането на производството. Така и за тях повече, и за потребителите по-евтино.
40
3
 
14
 
! Отговори
the Ghost преди 6 години
Странни цени. Аз пък днес си купих доматки по 1.20лв/кг, и краставици по 1.40лв/кг. Изобщо не се и интересувах вносни ли са и Български. Ще ги ям - няма да си говоря с тях
39
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до 49: "...Специално за доматите, българските стават все по-безвкусни - дебелокори и гъбести."Това се дължи на забавянето на митницата.
38
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хем по-скъпа, хем по-лоша. Специално за доматите, българските стават все по-безвкусни - дебелокори и гъбести.
37
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Родната салата - по-скъпа от вносната поне с 30 стотинки"Компенсирайте с родна ракия, която е - по-евтина от вносната поне с 30% !
36
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Българи,купувайте българското
35
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Зеленчукопроизводител съм от пловдивския регион ,гледам красавици и домати. Такива цени каквито се пишат при нас няма .Продавам на тържището в Плодовитово.Цената на българската краставица е 0.80 стотинки за кг.,домата от 1 до 1.20 за кг за днес.Има вносни домати и краставици на цени от 50 до 80 стотинки,колкото искаш.Не може цяла пролет да блъскаш като луд и да започнеш да продаваш красавици и домати на цена от 1 лв.
34
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А по-качествена ли е?Ако-да,ще преглътнем 30-те стотинки.
33
1
 
2
 
! Отговори
fesa преди 6 години
До ГУРБЕТЧИЯИскаш да кажеш търговците сигурно.
32
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ГУРБЕТЧИЯами отправи си въпроса към немските търговски вериги, те имат маркети у в Българи и в Германия, питай ги тях що продават едно и също нещо в Германия на една цена а в България на друга, защо поръчват продукти с по-ниско качество за пазара в източна европа, защо плащат различни заплати за една и съща позиция ..... :)
31
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Само, че в Германия торят с естествена тор!"Даа, с естествена тор, ама друг път. Всеки, който е ходил в Германия знае за добре изглеждащите и крайно безвкусни зеленчуци по магазините.
30
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ВЪПРОС ОТ ГУРБЕТЧИЯ90 стотинки са пресните картофки, иначе има по 40-45 стотинки
29
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
проблема Ви е че искате да купите качествени плодове и зеленчуци от големите вереиги, няма как да стане, самата структура на големите вериги е такава че там качествени плодове, зеленчуци и месо няма, там се продават стоки които издържат на дълъг транспорт и продължително съхранение, а сред тях няма качествени плодове и злеленчуци, с пресното месо е същата работа
28
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Чужд зарзават не купувам и директно го подминавам. Писнало ми е от вносни наторени до пръсване заленчуци или с пластмасов вкус."Само, че в Германия торят с естествена тор! А тук "родните производители" те бръснат с високи цени и ниско качество. Това важи абсолютно за всяка стока, с много малко изключения
27
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз пък едно немога да разбера, като не ви харесва зарзавата дето се продава, ми произведете си Ваш бе, кой знае каква философия не е, взимате семе, правите си разсад, садите си и берете :) кой знае каква философия не е
26
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Rozovi domati ima i v uk i sa po eftini ot Bg..paradox

Спонсорирани публикации