ПСЖ спечели Купата на Франция с автогол

ПСЖ спечели Купата на Франция с автогол

© Associated Press

ПСЖ спечели за трета поредна година Купата на Франция, след като на финала се наложи с 1:0 над "Анже". Парижани имаха пълен контрол, но не успяха да стигнат до попадение през 90-те минути на "Стад дьо Франс". В добавеното време Сисоко си вкара автогол.


Срещата започна с натиск на парижани, които за четвърт час пропуснаха няколко чисти положения. Още във втората минута Анхел ди Мария пробва далечен изстрел, но прати над вратата. Верати в деветата изведе Серж Орие отдясно, но ударът на бранителя беше спасен от вратаря Летелие.


Кавани опита късмета си с няколко далечни удара, а в 24-ата минута след негов удар топката се отби в крака на Томас и срещна гредата.




В 27-ата минута символичните домакини отвърнаха, но Пепе с удар от границата на наказателното поле уцели гредата.


След почивката доминацията на ПСЖ продължи, но отново с без резултат. Отборът на Унай Емери атакуваше, но при завършващата фаза играчите действаха неубедително. В 84-ата минута Кавани беше притиснат от Траоре, но успя да задържи топката и от 12- 13 метра стреля встрани от вратата.


Късметът се усмихна на гостите в добавеното време. При изпълнение на корнер Кавани скочи на близката греда, но стана под топката, а Сисоко отклони в собствената си врата и Лателие нямаше как да реагира.

Ключови думи към статията: