С гол от дузпа на Обамеянг "Борусия" спечели Купата на Германия

С гол от дузпа на Обамеянг "Борусия" спечели Купата на Германия

© Associated Press

Борусия" (Дортмунд) спечели Купата на Германия, след като победи с 2:1 "Айнтрахт" (Франкфурт) на "Олимпиащадион". Жълто-черните стигнаха до успеха след голове на Усман Дембеле и Пиер Емерик Обамеянг. Точен за отбора на Нико Ковач беше Анте Ребич.


"Борусия" спечели трофея за четвърти път, като за последно триумфира през сезон 2011-12, и отново ще играе срещу шампиона "Байерн" за Суперкупата. През миналия сезон баварците се наложиха с 2:0 на "Сигнал идуна парк".


Резултатът беше открит в осмата минута, когато Дембеле беше намерен в наказателното поле от Лусас Писчек и след финт прати топката неспасяемо със сила от близо.




"Айнтрахт" изравни след около половин час игра. "Борусия" загуби топката в средата на терена и това доведе до контраатака, при която Ребич излезе сам срещу Роман Бюрки и със самочувствие го преодоля. Той стана четвъртият хърватин, който се разписа във финала за купата.


В 66-ата минута вратарят на "Айнтрахт" Лукас Храдецки закъсня с действието си срещу Кристиан Пулишич, който беше изведен с прехвърлят пас и съдията Денис Айтекин отсъди наказателен удар. Зад топката застана Обамеянг и в стил "Паненка" оформи крайния резултат.


До края той можеше да вкара и втори гол, но в 85-ата минута удари греда.

Ключови думи към статията: