"Ювентус" завърши сезона в Серия А с късна победа

"Ювентус" завърши сезона в Серия А с късна победа

© Associated Press

Шампионът в Серия А "Ювентус" завърши сезона с драматична победа. "Бианконерите" се наложиха с 2:1 в гостуването си на "Болоня". И трите гола бяха вкарани през второто полувреме. За домакините се разписа Сафир Слити Тайде, а за "старата госпожа" точни бяха Пауло Дибала и Моисе Биоти Кейн.


"Ювентус" ще завърши с 91 точки. Следващият двубой на отбора на Масимилиано Алегри е финалът в Шампионската лига срещу "Реал" на 3 юни, като целта пред клуба е требъл след титлата и триумфа в Купата на Италия.


На вратата за "бианконерите" беше 20-годишният Емил Аудеро, който нямаше какво да направи при техничния удар на Тайде в 52-ата минута. Играчът на "Болоня" овладя топката пред наказателното поле и след финт прати в горния ляв ъгъл.




Гостите изравниха в 70-ата минута. Тогава Гонсало Игуаин получи в наказателно поле и сам срещу вратаря Анжело да Коща, но ударът му беше отразен. Топката попадна в Дибала, който от близо направи добавка. Аржентинецът се разписа за първи път в гостуване от октомври, когато вкара на "Емполи".


Крайният резултат беше оформен в четвъртата минута на добавеното време, когато 17-годишният Кеан засече с глава центриране на Миралем Пянич от пряк свободен удар. Кеан стана първият футболист, роден през 2000 г., който се разписа в Серия А.

Ключови думи към статията: