"Берое" се наложи категорично над "Лукойл Академик" в третия мач

"Берое" се наложи категорично над "Лукойл Академик" в третия мач

© LAP.bg

Берое" постигна категорична домакинска победа над "Лукойл Академик" в третия мач от финалната серия в Националната баскетболна лига (НБЛ). Отборът на Любомир Минчев се наложи със 74:64 след силна първа част на двубоя.


Четвъртият мач ще се изиграе в понеделник отново в залата в Стара Загора. Финалната серия се играе до три победи от пет срещи. В първия мач "Лукойл Академик" спечели с 96:81, а във втория - с 82:73.


"Берое" започна силно двубоя и в началото на първата четвърт отвори разлика от седем точки за 16:9. След това "студентите" показаха солидна игра в нападение и резултатът след първите десет минути беше 21:20 за домакините.




През втората четвърт те напълно надиграха съперника си и я спечелиха с 20:8 и до края на срещата не изпуснаха водачеството си, като през последната четвърти преднината им дори стигна 19 точки.


Най-резултатен за победителите беше Шейн Гибсън, който отбеляза 22 точки. Брандис Рейли-Рос добави 13, а с по 10 са Николай Николов и Омари Гудул.


За "Лукойл Академик" силен мач изигра Димитър Димитров. Той завърши със 17 точки. Стив Зак реализира 10.


"Разликата не е от значение, когато играеш в плейофите. Важното е че сме победили. Бяхме мобилизирани и доста по-организирани, а и те имаха доста по-слаб процент при стрелбата от игра. Смятам, че днес играхме по-добре в нападение и това е основната разлика от предните мачове", каза треньорът на "Берое".

Ключови думи към статията: