Вътрешният министър обеща спокоен трафик през "Кулата" въпреки планираните протести

Вътрешният министър обеща спокоен трафик през "Кулата" въпреки планираните протести

Вътрешният министър Валентин Радев посети ГКПП "Кулата", където обяви, че са проведени разговори и са взети мерки за облекчаване на трафика през пункта. В последните дни на ГКПП "Кулата" има километрични опашки заради насрочен за понеделник протест на превозвачи, съобщи Би Ти Ви.


"Засега обстановката на пункта е спокойна, на денонощие по около 1700 товарни автомобили преминават от там. Икономиката не трябва да бъде спирана, загуби не трябва да има. Трябва да продължат усилията и в бъдеще да се намерят механизми за дългосрочни мерки, за да не се стига до подобни неудобства", каза пред журналисти Радев.


"Агенция "Митници" може да отвори още трасета, но към настоящия момент няма такава необходимост. Анализът показва, че превозно средство се обработва в рамките на под две минути, докато престоява на кантарното устройство", обяви началникът на митница "Югозападна" Георги Александров, цитиран от пресцентъра на МВР.




Към момента работят три кантара, а допълнителна проверка на рентгенов контрол се налагала за около 5% на преминаващите товарните автомобили и само при съмнение се преминавало към физически контрол.


Радев посети и ГКПП "Промахон", където се извършват граничните проверки. Той се запозна с темповете на реновиране на сградата на пожарната в Благоевград и символично даде старт на санирането на сградата на пожарната и полицейското управление в Сандански.