МВР шефът успокоява: На Кулата е спокойно, тапи няма

Проблемът със задръстванията засега е решен, смята Валентин Радев
Обновена: 27 май 2017 18:25 | 27 май 2017 17:47, Красимир Ангелов
12

Снимка: МВР

Обстановката на ГКПП-Кулата е спокойна, задръствания в момента няма, обяви министърът на вътрешните работи Валентин Радев след инспекция, която направи днес на граничния пункт.

По време на проверката са били обсъдени мерките за разрешаване на проблемите със задръстванията и бавенето при преминаването на товарните автомобили, което стана повод за недоволство сред превозвачите и обявеното от Съюза на транспортните работници намерение да започнат от понеделник протестни действия.

Още по темата
По данни на министър Радев на това ниво проблемът със задръстванията засега е решен. Водени са разговори от областния управител и директора на ОД на МВР, както и с представители на превозвачите да не бъде затваряно движението през граничния пункт в понеделник.

"Виждате, че опашките ги няма", каза вътрешният министър. Той е бил информиран за "тесните" места, които стават причина за задръстванията. За по-бързото преминаване вече на българския граничен пункт работи и трети кантар за тежкотоварните автомобили, съобщи министърът. "Това сме могли и го правим, подчерта Валентин Радев.

По думите му има известни проблеми на вход откъм Гърция, но ще се водят преговори с гръцката страна да не бъде бавено пропускането. "Но засега мога да кажа, че обстановката е спокойна и няма основания шофьорите да бъдат изнервени", посочи министърът.

Той подчерта, че на денонощие през ГКПП-Кулата преминават около 1700 товарни автомобили, което е доста сериозно число. Между тях има товари със специални стоки, които трябва да минат по-бързо. "Всички искат да минат по-бързо и ще направим възможното това да е така", увери министърът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
8
 
! Отговори
Kurti преди 6 години
Що не направят проверка през седмицата и без да я обявяват предварително
8
0
 
7
 
! Отговори
Бобо преди 6 години
Минавам от там с камион всяка седмица.И да има корупция не съм я видял.Но през един или два коридора няма как да няма опашки.В 13часа започват да пристигат камионите от фериботите от Италия и се събират много изведнъж.Няма скоро да се оправят нещата там.
7
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тая структура тряя се разбута,че нема думи и мишките
6
0
 
3
 
! Отговори
Asti преди 6 години
Bravo Ellada, tova se kazva elinski policai.
5
0
 
3
 
! Отговори
Iol преди 6 години
Zasto nemat broderia s golemi bukvi na garba bg policai?
4
0
 
3
 
! Отговори
Withu преди 6 години
Mnogo rajdiasala ogradata, ve....30 policaia starchat divan chapraz na ministara vmesto da zemat chetka i boia i da si boiadisat ogradata za 3 chasa...ami tabelkata i imeto na republikata bg zasto ne e svetlinno? Bg zname mnogo mrasno....ne go li perat?
3
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
АБЕ ВСИЧКО Е С КРАТА НАГОРЕ ,БЛАГОДАРЕНИЕ НА ВАС ПОЛИТИЦИТЕ И СЕГА НИ УСПОКОЯВАТЕ .ВИЕ СТЕ ВИНОВНИ ЗА ВСИЧКО БЕ .....РИБАТА СЕ ВМИРИСВА ОТКЪМ ГЛАВАТА...АКО ВИ НЯМА ВАС И СЕ ОСТАВЯТ ХОРАТА САМИ БЕЗ ВАС, ВСИЧКО ЩЕ СЕ ОПРАВИ,ЗАЩОТО ВИЕ БЪРКАТЕ НАВСЯКЪДЕ С МРЪСНИТЕ СИ РЪЦЕ !
2
1
 
8
 
! Отговори
1926 преди 6 години
От тея по-големи *** няма!И сто кантара да направят все тая,опашката става заради малоумното сканиране на паспортите.Гърците нямат нищо общо с опашките.
1
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Скоро всеки ще ни заобикаля и ще стане още по-спокойно дори ще се вайкаме колко е запустяло всичко. Kалинки, калинки, калинки и милицаи. После се чудят що гръцките фермери ги блокират.