Венгер: Никога няма да забравя липсата на уважение към мен

Венгер: Никога няма да забравя липсата на уважение към мен

© Associated Press

Мениджърът на "Арсенал" Арсен Венгер определи критиката, която беше отправена към него през този сезон, като "позорна" и подчерта, че никога няма да забрави липсата на уважение към него.


Феновете на "топчиите" на няколко пъти организираха протестни шествия срещу него, като призоваваха да напусне. 67-годишният специалист е начело на отбора от 1996 г. и голяма част от привържениците смятат, че е време за промяна.


"Нямам нищо против критиката, защото да си треньор е публична професия. Вярвам, че има разлика между това да си критикуван и да се отнасят към теб по начин, по който не заслужаваш", каза той пред Би Би Си преди финала с "Челси" във ФА къп.




Венгер добави, че поведението на "някои хора" по време нас сезона го е наранило най-много, като уточни, че по този начин се вреди върху имиджа на клуба в световен мащаб.


"Един клуб е стабилен и силен, когато взима взима решения. Хората, които носят отговорност, трябва да взимат правилните решения", допълни той.


Французинът може да стане най-успешният мениджър в историята на ФА къп - ако "Арсенал" победи "Челси" той ще триумфира за седми път в турнира.


"Топчиите" завършиха сезона на петото място и останаха извън топ 4 за първи път от 20 години.


Договорът на Венгер, който е тема от края на миналата година, изтича през лятото, като неговото бъдеще се очаква да бъде решено на среща на борда на директорите в понеделник.

Ключови думи към статията: