ЦСКА определи дербито с "Левски" като "битка за Европа"

ЦСКА определи дербито с "Левски" като "битка за Европа"

© LAP.bg

ЦСКА определи дербито с "Левски" като "битка за Европа". Червени и сини ще премерят сили в неделя от 18:30 ч. на Националния стадион "Васил Левски". Разликата между двата отбора в класирането е две точки в полза на този от "Борисовата градина".


"Освен традиционния заряд, този двубой носи в себе си и огромно значение за крайното класиране. ЦСКА влиза в сблъсъка с аванс от две точки и при победа ще си гарантира и на теория второто място и директна квота за Лига Европа още преди изиграването на последните мачове от Първа професионална лига", обявиха червените в официалния си сайт.


Те добавят, че отборът на "Левски" се нуждае от победата "на всяка цена", за да избегнат допълнителния бараж срещу "Верея" на 4 юни.




Третият в крайното класиране ще играе срещу старозагорци за паво на участие в Лига Европа. До този развой се стигна, след като "Ботев" спечели Купата на България след успех с 2:1 срещу шампиона "Лудогорец".


Треньорът на ЦСКА Стамен Белчев няма да може да разчита на наказания за натрупани картони Рубен Пинто и лекуващия контузия Александър Георгиев.


Първият двубой за този сезон между "Левски" и ЦСКА завърши при равенство 1:1, след това сините победиха с 2:1, а в последното дерби червените се наложиха с 3:0.


В последния кръг ЦСКА гостува на "Дунав", а отборът на Николай Митов приема "Черно море".

Ключови думи към статията: