Анди Мъри е оптимист за представянето си на "Ролан Гарос"

Анди Мъри е оптимист за представянето си на "Ролан Гарос"

© Associated Press

Световният номер едно в тениса Анди Мъри е оптимист за представянето си на "Ролан Гарос". Британецът ще започне участието си срещу руснака Андрей Кузнецов.


"Все още имам всичко, което трябва да направя, за да спечеля "Ролан Гарос". Бях болен за няколко дни, но сега се чувствам страхотно. Имах късмет в последните няколко години и се разминавах с тежки контузии", каза той.


Мъри се надява, че неубедителното му представяне на клей до момента ще остане в миналото и посочи, че е уверен за играта си в Париж, където никога не е печелил титлата.




"Последните няколко месеца не са добри, очевидно не съм играл добре. Надявам се да мога да преодолея всичко още на това събитие. Ако не се получи, ще трябва да изчакам турнирите на трева", допълни Мъри.


Преди няколко дни бившият треньор на Новак Джокович - Борис Бекер - обяви, че спадът на британеца от началото на година е "мистерия". Той допълни, че очаква Мъри да бъде "уязвим" в първите кръгове на "Ролан Гарос" и посочи, че не е сред фаворитите.


В същото време, румънката Симона Халеп обяви, че ще успее да се възстанови навреме за участието си на "Ролан Гарос".Четвъртата в световната ранглиста спечели титлата в Мадрид и стигна до финал в Рим, където контузи глезена си в двубоя срещу Елина Свитолина.


"Вече съм много по-добре. Имам още един преглед, за да се види дали сухожилието все още е възпалено или проблемът е решен. Изглежда по-добре. Аз ще направя всичко възможно, за да започна този толкова добър турнир, а след това ще видим какво ще се случи", каза Халеп.

Ключови думи към статията: