Младите футболисти се мотивират по-трудно заради парите, смята Моуриньо

Младите футболисти се мотивират по-трудно заради парите, смята Моуриньо

© Associated Press

Мениджърът на "Манчестър юнайтед" Жозе Моуриньо обяви, че в съвременния футбол е много по-трудно да се мотивират младите играчи заради големите заплати, които получават още в началото на кариерата си.


"Преди не беше така. Футболистите можеха да мислят да изкарат цялата си кариера в един клуб. В миналото играчите ставаха богати в края на състезателните си години, а сега печелят много пари още в началото. Това определено затруднява работата на един треньор", каза португалецът пред BT Sport.


Той добави, че е от "изключително важно" наставникът да изгради здрави връзки не само с футболистите си, но и с техните родители, както и да се запознае с тяхното обкръжение.




"Сега като че ли е по-трудно да мотивираш един млад футболист. По-трудно е насила да накараш играчите да се концентрират върху това, което трябва да направят. Дори може и да загубят интерес към това, което се случва", допълни Моуриньо.


Мениджърът на "червените дяволи" каза още, че големите заплати могат да окажат отрицателно влияние върху характера на младите и така те няма да успят да развият пълния си потенциал.


"Най-добрата комбинация е да печелиш много, но и да си здраво стъпил на земята и винаги да искаш да се развиваш", допълни той.

Ключови думи към статията: