Три пъти по-малко мигранти стигнали Европа по море

Загиналите по пътя обаче са повече тази година
Обновена: 27 май 2017 13:12 | 27 май 2017 12:58, Елка Василева
16
Три пъти по-малко мигранти стигнали Европа по море
Снимка: архив, Reuters

Над 60 000 мигранти са стигнали до бреговете на Европа досега през 2017 година според Международната организация по миграцията, цитирана от Асошиейтед прес. Това е значително намаление в сравнение със същия период на м.г.

Базираната в Женева агенция на ООН съобщи, че точната цифра на добралите се по море до Европа е 60 521 мигранти, като 80 на сто от тях са слезли на италианските брегове. Останалите са пристигнали в Гърция, Кипър или Испания.

Тази статистика не включва още около 6000 мигранти, спасени в Средиземно море тази седмица от вторник до днес.

Най-малко 1530 души са намерили смъртта си в морето през тази година, не успявайки да достигнат обетованата земя. Най-много удавени има във водите между Либия и Сицилия. Техният брой е по-голям, отколкото за същия период м.г.

За периода януари-май 2016 г. според организацията в Европа по море са пристигнали 193 333 мигранти и бежанци, а загиналите по пътя са 1398.
 

/БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още по темата: мигранти
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
0
 
! Отговори
Каназирев преди 6 години
Този развой на нещата може да ни радва нас българите,че поради строгите мерки които взеха България, Сърбия и Унгарияза охрана на границите си , притока на тарамбуки по суша рязко намалява и се пренасочва към западните страни граничещи със Средиземно море !
12
0
 
3
 
! Отговори
Emo преди 6 години
Стреляш на месо като ги видиш отдалече да прииждат с лодки, корабчета и т.н. Ей така, да си знаят, за добре дошли.
11
0
 
29
 
! Отговори
Мдаа... преди 6 години
Регресът на белия човек-от бял рицар с кръст на гърдите и меч в ръката до бяла овца, която мисли,че ще спре вълците с блеене. Просим си унищожението.А някога дедите ни прекосиха 2 континента и Дунава на кон; и макар малобройни,пак мачкаха Византийската империя!
10
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ето истинска работа за НАТО - военни кораби да прихващат морските съдове, пълни с навлеци и да ги принуждават да се връщат обратно - който не се подчини, за бъде третиран по правилата на морската война. А не да дирят измислен конфликт с Русия!
9
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ЛОшо, програмата на танте меркел не се изпълнява. И какво пт това банкет или празник.
8
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
От четвърт милион хиляда се удавили.Ама не е сигурно защото миналата седмица както казваха,че са се удавили 74 деца така се оказа,че всъщност това са данни тия от лодките за да предизвикат съчувствие.Тях ако ги питаш досега са се удавили няколко десетки милиарда на път за ЕС.Нищо хубаво няма да излезе от тая работа с тия бежанци.Просто още готованци и евентуални престъпници.
7
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кой им предоставя лодките и корабите, за да прекосяват морето?! Международен съд и наказания за такива няма ли?!??? Само ни баламосвате, а всъщност миграцията е целенасочено мероприятие с интелектуален щаб, логистика и някой ПЛАЩА ЗА ВСИЧКО ТОВА!! Целенасочено се срива Европа с баласт от ***.
6
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Когато и по официални, и по неофициални сведения броят на мигрантите спадне до нула на ден, проблем с миграцията няма да има. Засега положението остава КРИТИЧНО. Вън тарамбуките и негроидите, вън ислямистите и необразованите агресори!
5
1
 
28
 
! Отговори
Ха-ха преди 6 години
Лъжат, та се късат! Само днес 2300 са "спасени"! А денят не е свършил! Юръп не знае какво иска. Не може да се ограничи миграцията с поощряване, спасяване на море и християнско по същество отношение към пришълците, които няма как да споделят евроценностите, освен еврото! Ако искат да са съвършени хуманисти, запаздняците трябва да пращат круизни кораби да всички пристанища на Африка, които да събират и превозват мигриращите безопасно!
4
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В Либия има демокрация, всички блага са демократично разпределени и правилните хора управляват тези ресурси. От какво бягат?
3
0
 
13
 
! Отговори
А тате каза, преди 6 години
Че европейските охранителни кораби са спрели да ги превозват от Либия, били свършили горивото и си седят по пристанищата.
2
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
значително се увеличи обема на рибните пасажи по средиземноморието! появи се и средиземноморска пираня - нов вид риба!
1
0
 
39
 
! Отговори
Щирлиц преди 6 години
На това му се казва инвазия ... един ден ще го разберете но ще е късно. Днес са мигранти утре ща са убийци !!!!