Прескочи към основното съдържание
Вход / Регистрация

Захариева: Искането ЕК да започне наказателна процедура заради ЦУМ-гейт е абсурдно

”Стига сме си клатили държавата”, призова вицепремиерът по съдебната реформа

18 коментара
Захариева: Искането ЕК да започне наказателна процедура заради ЦУМ-гейт е абсурдно

Вицепремиерът с ресор ”Съдебна реформа” Екатерина Захариева определени като ”абсурдно” искането на партии и неправителствени организации Европейската комисия да започне наказателна процедура срещу България за неспазване върховенството на закона заради скандала ”ЦУМ-гейт” и съмненията за манипулиран избор на членове на ВСС.

”Стига сме си клатили държавата, нека да се стегнем, никой няма да ни направи реформата отвън”, коментира Захариева.

Преди ден четири партии и гражданска организация призоваха с писмо  Европейската комисия да реагира на последните скандали в съдебната ни система, както и да окаже натиск за реформи върху властите в София и да разшири обхвата на мониторинга. Те настояват и Брюксел да обмисли стартиране на процедура срещу България за нарушаване на фундаменталните принципи на ЕС, в този случай – върховенството на правото.

Писмото е подписано от "Да, България", Български земеделски народен съюз, ДЕОС, "Зелените" и "За да остане природа в България".

По думите ѝ атаките срещу първия по рода си пряк дистанционен избор на членове на ВСС са с цел да повлияят на оценката на Брюксел за промените в Закона за съдебната власт и изпълнението на стратегията за реформа.

Захариева посочи, че в съдебния съвет всички са били на мнение, че гласуването не може да се манипулира.

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.

18 коментара

Екипът на Mediapool Ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни квалификации, обиди на расова, етническа или верска основа.

Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Mediapool.bg от потребителите.

Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Mediapool.bg

Прочетете нашите правила за участие във форумите.

За да коментирате, трябва да влезете в профила си. Ако нямате профил, можете да се регистрирате.



  1. [email protected]
    #18
  2. Преслав
    #17
  3. Kruger
    #16

    Вярно е, че ЕК няма да ни реши проблемите. Но още по-абсурдно е обяснението на Е. Захариева за липсата на съдебна реформа и правораздаване с това, че не сме се били "стегнали":):):) Ето това е проблема, само трябва да се "стегнем" и готово!

  4. [email protected]
    #15

    Захариева културно напомня на "борците за реформи",че в Ада до българския казан,не седял дявол да пази някой да не излезе.Те си били самодостатъчни,и сами се пазят да не вземе някой да излезе! Но за пореден път,"високо интелигентните"тука,не са го разбирали.

  5. Entdecken
    #14
  6. gadev41
    #13

    Няма и не е имало никога по абсурдно нещо в тази държава на абсурдите от сегашното политическо управление.

  7. boriana
    #12
  8. Entdecken
    #11

    Само обиждате симпатичната дама. Особено женските никове тук. То бива завист ама толкова не е добре. Важното е че е по-симпатична от говорителката на Путлер с петна около очите и изсъхнала кожа. Та тази говорителка на Путлер се обърна към американските журналисти при пресконференцията на азиатеца Лавров, че стените на "многовековната" сграда на руското външно министерство не били чували подобни крясъци като техните, разчитайки на това че никой няма да загрее че сградата е строена при Сталин и е най-много на 60 години. Пак глупави руски манипулации

  9. edin.drug
    #10

    Какво е казала Ек. Захариева не ми толкова интересно (лесно предвидимо) колкото защо ДСБ, РБ и СДС не са подписали писмото. Изглежда всичките им провали не са в състояние да ги научат, че противоборство в близкия лагер е възможно най-голямата глупост.

  10. boriana
    #9

    Нищо по противно, нищо по вредно от амбициите на войнстваща посредственост.Но забелязах край скандала с кирилската азбука начеваща ТЕНДЕНЦИЯ - посредствените мнения на тази женица да бъдат лансирани в МЕДИИТЕ като много умни, уместни и на място казани думи. Дали нямаме работа с поредната фризирана и напудрена, куха политическа кукла на ГЕРБ.

Препоръчано от редакцията

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.