Прескочи към основното съдържание
Вход / Регистрация

Методи Лалов: Прокурорите са в ступор от страх

8 коментара
Методи Лалов

Трябва да има механизъм за обществен контрол над дейността на главния прокурор. ”По ЦУМ-гейт не се намери един прокурор, който да образува проверка. Тези хора са в ступор от страх… Аз познавам много достойни млади хора, които ги е страх – как да рискуват кариерата си?”. Това коментира в събота пред бТВ бившият шеф на Софийския районен съд (СРС) Методи Лалов.

По думите му е скандално, че Цацаров е отказал да даде обяснение за срещите си с бизнесмени, защото човек без притеснения за действията си би трябвало да свали картите на масата.

”Явно сме свикнали с това нашият дом да бъде кочина и това ни харесва, само единици са недоволни”, коментира Лалов.

Той подаде оставка заради отношението на Висшия съдебен съвет към най-натовареното съдилище в България, след което кадровият орган започна проверки срещу него по подозрение в различни нарушения.

Лалов обаче сподели, че няма притеснения. ”Когато изискваш някой да направи нещо невъзможно, нещо, за което си длъжен да осигуриш условия и го сочиш с пръст и го накажеш – това не може да стане”. Той се закани, че ще търси отговорност на тези, които са очернили името му.

”Истината е, че Борисов отпусна тези пари за ремонт на сградата, защото дължи това – не защото разбира важността на правосъдието, а за да се режат ленти”, коментира Методи Лалов. По думите му Стефан Милев е ”натрапен” от ВСС за председател на съда, а Сотир Цацаров ”не си е мръднал пръста”.

Магистратът сподели разочарованието си от факта, че трудът му като административен ръководител не е бил отбелязан по време на вчерашната проверка на новата сграда на СРС в бившето ”Военно НДК”, в която участваха премиерът Бойко Борисов и главният прокурор Сотир Цацаров.

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.

8 коментара

Екипът на Mediapool Ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни квалификации, обиди на расова, етническа или верска основа.

Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Mediapool.bg от потребителите.

Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Mediapool.bg

Прочетете нашите правила за участие във форумите.

За да коментирате, трябва да влезете в профила си. Ако нямате профил, можете да се регистрирате.



  1. Наминаващ
    #8
  2. По делата им ще ги познаете! Буквално по ДЕЛАТА!

  3. С.Славов
    #6

    Живеем в свободна страна и всеки решил да прави каквото му "скимне" е свободен да си направи цирк : сутринта скача на въже,вечерта се прави на клоун, докато си почива стреля по балони,прави си снимки с маймуната и тигъра и т.н. .Днес е в един град,утре на село ,"кеф ти риба,кеф ти паламуд".Това е свобода ,но като свобода на действие или липса на ограничение.На другия полюс са отговорноста,задължението,ангажимента,правата и всеки си избира от коя страна да застане.

  4. Дядо ми Петър
    #5

    Спокойно, по времето на генералния прокурор Вишински руските прокурори ги е било още по-страх. За руския народ - да не говорим. (За по-младите - Вишински е генерален прокурор по времето на Сталинските чистки през 30-те години).

  5. Георги Бочев
    #4
  6. ivancho ivanov
    #3

    "Който го е страх от мечки да не ходи по горите"! Цацаров заема много висок пост в държавата и не може да се среща с този онзи без да обяснява какво и защо е на дадена среща с неслучайни хора!

  7. trezwomislesht
    #2

    И какво точно ще се разследва за измисления ЦУМ гейт. То и името прилича на измислено по американски. Вярно е че всеки високопоставен служител трябва да се съобразява какво приказва, но значи ли това че не трябва да се среща с хора от всички нива на обществото? Че няма право на частен живот и мнение? На всякъде по света политика и бизнес се правят на частни срещи, лошо е ако на тях се договаря бизнес с политиката.

  8. [email protected]
    #1

    Колко длъжен беше Бойко да отпусне пари и да ви даде военното НДК,колкото го направи някой от предните,по "задължение ли"? Някой път трябва да имате усет,не че сте го имали някога. Значи на Бойко му е било задължение да даде на СГС военното НДК,обаче Лалов иска някой да изкаже благодарност на него,че работил по това.Ами това ти е било в задълженията като шеф на СГС.И по полека с лицемерието!

Препоръчано от редакцията

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.