Реванш между Джошуа и Кличко най-вероятно ще има

Реванш между Джошуа и Кличко най-вероятно ще има

© Reuters

Световният шампион Антъни Джошуа и бившият хегемон в тежката категория Владимир Кличко най-вероятно отново ще се изправят един срещу друг на боксовия ринг, заяви промотърът на англичанина Еди Хърн.


41-годишният украинец все още не е обявил дали ще се възползва от опцията за реванш. Хърн обаче очаква това да се случи и двамата да се срещнат отново през ноември или декември.


Промотърът на Джошуа каза още, че двубой срещу Кубрат Пулев със сигурност ще има, но по всяка вероятност българинът ще трябва да изчака до 2018 г., преди да получи втората си възможност да стане световен шампион.




"Следващата стъпка на Антъни Джошуа ще бъде обявена официално до три-четири седмици. Вероятно ще бъде мач с Кличко. В някакъв момент ще трябва да се бием и с Пулев. Така че ако (Пулев) не е следващият (съперник), ще е по-следващият", заяви Хърн в интервю за Radio Rahim.


Пулев е задължителен претендент за световната титла на Международната боксова федерация (IBF). Според правилника Джошуа трябва да направи защита срещу българина до края на годината, или да оваканти пояса.


Англичанинът обаче изпрати молба до ръководството на IBF да направи изключение и да му позволи да задържи титлата, без да се боксира с Пулев, за да може първо да направи реванш с Кличко.


"Все още не е взето решение. Очакваме във вторник или сряда да го обявим", заяви Жанет Саласар от IBF пред World Boxing News.


Реванш между Джошуа и Кличко най-вероятно ще има

© LAP.bg


Наскоро Кубрат Пулев каза, че няма никакво намерение да чака Джошуа и Кличко "да си играят" и "да се мотаят". Промотърът на българина Кале Зауерланд обаче даде да се разбере, че е склонен да бъде направен компромис, ако интересът на двете страни бъде защитен.


"Опитваме се да стигнем до споразумение, което да задоволява всички. За нас най-важното е да се изправим срещу световния шампион и това е Джошуа. Този мач ще се случи, големият въпрос е кога - през ноември или март. Това е единственото което трябва да бъде решено. Не искаме поясът да бъде отнет от Антъни Джошуа. Това не е правилният начин, но ако е единственият, тогава ще се боксираме за вакантния пояс", обясни Зауерланд.


По думите на Еди Хърн в момента най-голямото желание на Джошуа е втори мач с Кличко. "Това е най-големият мач за Антъни извън Тайсън Фюри. По-голям от двубой с (Дионтей) Уайлдър. Може би не за американски пазар, но в световен мащаб."


"Фюри няма лиценз. Никой повече от нас не иска да го види обратно на ринга. Изслушването му пред британската антидопингова асоциация (UKAD) обаче беше отложено и може би ще се състои чак през октомври или ноември. Ситуацията с него е пълна каша. Той едва ли ще се качи на ринга тази година", каза още Хърн.


Реванш между Джошуа и Кличко най-вероятно ще има

© Reuters


Според него реванш между Джошуа и Кличко със сигурност няма да бъде лишен от смисъл в спортно-технически аспект. "Антъни изглеждаше сякаш е свършен в петия рунд и дори няма да стигне до шестия. Владимир сигурно си казва: "Трябваше да го притисна и да го довърша." Това беше невероятно представяне от него, едно от най-добрите в кариерата му. Това показва, че той със сигурност не е приключил за бокса."


"Владимир е човек, на когото му харесва идеята за още един такъв голям мач. Част от него се гордееше, че играе пред 90 000 души на "Уембли". Сега ще има възможност да се боксира в Лас Вегас, Китай или Дубай и според мен това ще даде допълнителен тласък (за осъществяването на реванша). Така че трябва да говорим с (промотъра на Кличко) Бернд Бьонте, с Владимир, с Антъни и в следващите седмици да обявим дата", завърши Хърн.