"Киа" увеличи пробега на електрическия "Соул"

"Киа" увеличи пробега на електрическия "Соул"

© Киа

Корейският производител на автомобили "Киа" обяви, че пуска на пазара версия на електромобила си "Соул" ЕV с 18% по-голям пробег. Така с едно зареждане колата ще може да измине до 250 километра.


Увеличаването на пробега става факт и заради оптимизираната от аеродинамична гледна точка предна решетка и подобрена регенеративна спирачна система, която изпраща повече ток към акумулаторите при спиране и движение по инерция. В обновения електрически "Соул" литиево-йонна батерия е с по-голяма енергийна плътност и увеличен брой на елементите от 192 на 200. В резултат капацитетът на акумулаторите е скочил от 27 на 30 киловатчаса.


"Киа" увеличи пробега на електрическия "Соул"

© Киа




Електромобилът е оборудван с гуми "Мишлен", с ниско съпротивление при търкаляне, които допълнително спомагат за увеличения пробег. Новият "Соул" EV разполага с информационно-развлекателна и навигационна система, която информира клиентите за статуса на батерията, разстояние до изчерпване на батерията и възможност за търсене на най-близката станция за зареждане. Развлекателната система предлага и интеграция на смарт телефони и достъп до приложения на Google и Apple.


Обновената "Киа Соул" EV ще е на българския пазар от юни.

Ключови думи към статията: