Зетят на Тръмп търсел таен канал за комуникации с Москва

"Вашингтон пост": Предложението е от среща с руския посланик
27 май 2017 08:18, Елка Василева
52
Зетят на Тръмп търсел таен канал за комуникации с Москва
Доналд Тръмп и Джаред Къшнър. Снимка: архив, Reuters

Руският посланик във Вашингон Сергей Кисляк е докладвал на началниците си през декември, че Джаред Къшнър - зет и съветник на президента Доналд Тръмп, е предложил да установи комуникационен канал между преходния екип и Кремъл, използвайки руските дипломатически сгради в САЩ - очевиден опит да се защитят срещу подслушване разговорите преди встъпването в длъжност на президента.

Това разкри в. Вашингтон пост", като се позовава на анонимни източници, запознати с доклади на разузнаването за прехванати руски комуникации.

Според докладите Кисляк бил втрещен от предложението, отбелязва Асошиейтед прес. Къшнър направил предложението време на среща с посланика на 1 или 2 декември в Тръмп Тауър в Ню Йорк.

Бившият съветник за националната сигурност на Тръмп - Майкъл Флин, който беше принуден да подаде оставка през февруари, защото излъгал за контактите си с Кисляк, също участвал в срещата, предаде Франс прес.

Белият дом потвърди през март, че Къшнър и Флин са се срещали с Кисляк в Тръмп Тауър, припомня АП.

ФБР, което разследва евентуална координация между приближени на Тръмп и Москва, проучва тази среща, както и друга среща на Къшнър - с руския банкер Сергей Горков, президент на руската "Внешекономбанк", обект на санкции от САЩ от 2014 г. заради конфликта в Украйна.

По-рано вчера американските медии съобщиха, че зетят на Тръмп е разследван от ФБР. Къшнър вече бе предложил доброволно да говори пред Конгреса за тези срещи, а вчера адвокатката му Джейми Горълик заяви, че е готов да сътрудничи на разследването.
 

/БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още по темата: сащРусияДжаред Къшнър
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Зетя Кушнер е еврейския шпионин във фамилията.------И едните и другите ще се разберат,защото и двете държави са управлявани от евреи,а и търгуват помежду си.И докато ЕС се самонаказва със санкции и се пълни с бежанци,незнам какво цели Меркел,нито може да надникнем в задкулисието и разберем,дано да е нещо добро,но кой знае.Радостната новина е,че поне няма риск от война в момента.
27
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Зетя Кушнер е еврейския шпионин във фамилията.
26
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
клозетят кушнер ще иде в затвора вместо Флин
25
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Препоръчвам ви да намерите в ютюб лекциите на покойния вече академик, генерал Константин Петров.Безпристрастно.
24
0
 
33
 
! Отговори
до 20-ти преди 6 години
Кое е доказателството, че в САЩ управляват ангели небесни, които воюват по всички краища на света, защото им заплашвали сигурността?В САЩ няма мафия? Слушайте сирийските бежанци, журналисти, които живеят в България отдавна, които много точно анализират това, което направи Тръмп в близкия изток.Американски мафиоти. Има такива! така е възникнала страната им!Американските мафиоти не са бандити според Вас?Върнете се само обратно до 2000 година за събитията в света.Рокфелер, Ротшилд, Опенхауер.
23
2
 
34
 
! Отговори
ангел преди 6 години
Ястребите започнаха да прекаляват , цялата работа започна да става комична !
22
1
 
32
 
! Отговори
Идеалист преди 6 години
Па Е.....ка, платената со---идка! Ха,Ха...
21
2
 
36
 
! Отговори
Шопа с топа преди 6 години
САЩ и Русия притежават ядрено и термоядрено оръжие, което може да унищожи 14 пъти човечеството! Не само, че е желателно, но и е задължително между двамата лидери с ядрените куфарчета да има не само бърза комуникация, но и ясно очертани граници които не трябва да се нарушават. Тук не става въпрос за 1, 2 или 5 страни, а за съгхраняването на човечеството! Най големите губещи от ядрената война ще бъдат милиардерите от цял свят, защото те има какво да губят, затова те трябва да пазят мира най-силно!
20
2
 
39
 
! Отговори
Бай Хей преди 6 години
Всички са против Тръмп. Искат да го махнат. Защото е извънсистемен. Впрегнаха всякакви - та чак и холивудски знаменитости. И феноменът Тръмп, и реакциите срещу него показват, че и на Америка е нужна промяна!
19
3
 
36
 
! Отговори
и ся? преди 6 години
И него ли ше го уволнява?Ама и от длъжноста зет ли?Както е тръгнало Бай Таръмп скоро само със секретарките и охраната ше остане :)
18
2
 
36
 
! Отговори
22,23,24,25 преди 6 години
Днес е събота. Плащат ли ви за високоинтелектуален извънареден труд от Позитано и руското посолство?
17
5
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
По комунистически да сложи цялата си рода на работа. Те за това тъка червените му се радват. Нали и те така са били назначавани преди 89та :)
16
7
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До защо"Какво лошо има две велики сили да си комуникират,това е добре за целия свят"Кота най-сетне ще проумеете че в русия управляват криминални престъпници. Каква комуникация трябва да правиш с бандити? Ако правиш такава значи и ти си бандит и криминален престъпник.
15
8
 
49
 
! Отговори
защо преди 6 години
Какво лошо има две велики сили да си комуникират,това е добре за целия свят но има политици в САЩ който виждат заплаха в мира и разбирателството и правят постоянно проблеми.
14
4
 
42
 
! Отговори
Оня преди 6 години
До Анонимен 15Америка и демокрация или демократични избори...ти вярваш ли сиии..След убийството на Кенеди е Хамерика изчезна демокрацията и всичко зависи от парите и монополите
13
7
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сега става ясно, защо Тръмп твърди че бил подслушван в Тръмп тауър. Всъщност подслушваният е милият зет на Тръмп Къшнър на срещата му с руския му началник от КГБ-ФСБ Кисляк. Ерата на Маккартизма се възвръща, но за това едва ли можем да виним САЩ, които 20 години не обръщаха никакво внимание на кремълските магарии, но този път с намесата на Москва в светая светих на Америка демократичните избори чашата наистина преля.
12
3
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Наблюдаваме вътрешна война между еврейски кланове на територията на САЩ. Интересно дали наистина руските и американски евреи се мразят или имитират вражда, която да доведе до термоядрена война, която да заличи ненужното за тях население на Земята? Защото след импийчмънта на Тръмп зяпочва с нова сила комфромтяцията на Русия!
11
13
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Руският антиамериканизъм от който черпеше легитимност бандата на Путин започва да става воденичен камък на врата на Кремъл. Тепърва предстои да става все по-лошо за Русия. Краят на символичните санкции срещу Москва наближава. Следващият кръг от санкции ще ударят вече по външната търговия и главната експортна суровина въглеводородите. Що се отнася до Къшнър, нищо ново под слънцето. Кой предаде атомната бомба на руснаците? Съплеменниците на Къшнър съпрузите Розенберг.
10
3
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Зета на Тръмп да дойде в БЪлгария ще намери таини и явни канали с МОСКВА.
9
3
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Израел и снасят пари от къде ли не, естественно че могат да си правят каквото искат...