Финалът на Шампионската лига ще се играе под покрив от съображения за сигурност

Това ще е първият финал на Шампионската лига, който няма да се играе под открито небе

© Reuters

Това ще е първият финал на Шампионската лига, който няма да се играе под открито небе

Подвижният покрив на стадиона в Кардиф ще бъде спуснат за финала на Шампионската лига между "Реал" (Мадрид) и "Ювентус" на 3 юни. Официалните тренировки на двата отбора на 2 юни също ще се проведат под покрив, а решението на домакините е взето от съображения за сигурност.


"Предоставянето на безопасно, сигурно и запомнящо се събитие за всички участници, най-вече отборите и феновете, винаги е било основната цел на организационния комитет на Кардиф 2017 и УЕФА", се казва в изявлението на футболната асоциация на Уелс (FAW).


Това ще е първият в историята финал на Шампионската лига, който няма да се играе под открито небе. "Решението за затварянето на покрива е взето от FAW, след като бяха взети под внимание препоръките, направени от властите през последните седмици", допълват от уелската футболна асоциация.




Двата отбора са били уведомени днес за решението на организаторите.


Финалът ще се проведе при засилени мерки за сигурност, след като заради атентата в Манчестър премиерът на Великобритания Тереза Мей обяви максимално ниво на терористична заплаха.


По тази причина в Кардиф няма да има и традиционните фензони на открито. Очаква се в уелската столица да пристигнат около 170 000 фенове на "Реал" и "Ювентус", а за опазването на реда и сигурността ще бъдат ангажирани 15 000 полицейски служители.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията: