Срещата Трюдо - Макрон развълнува интернет

Двама млади и симпатични лидери на две световни сили се разходиха заедно в градините на един сицилиански град и ангажираха вниманието на голяма част от интернет-потребителите с това, колко добре изглеждат заедно.


Премиерът на Канада Джъстин Трюдо и новоизбраният президент на Франция Еманюел Макрон са снимани сред живописните градини на Таормина - сицилианското градче, където лидерите на най-развитите държави в света обсъждаха вчера борбата с тероризма. Вместо тази тема обаче потребителите на "Туитър" и други интернет мрежи коментираха, че двамата изглеждат чудесно заедно.


Срещата на Г-7 в Сицилия се състоя дни след терористичната атака в британския Манчестър, а темата за сигурността измести дебатите за Северна Корея и икономиката на по-заден план.


"Френско-канадското приятелство има ново лице", каза Макрон, след разговора, а по-късно, след като видеото започна многократно да се споделя, добави в "Туитър", че двамата с Трюдо са готови да посрещнат предизвикателствата на своето поколение, между които тероризма, климата и икономическото сътрудничество.


Преди време интернет-потребителите се бяха развълнували от срещата на Трюдо с дъщерята на американския президент Иванка Тръмп преди тя да поеме официална позиция в неговия екип.


Джъстин Трюдо се радва на вниманието на интернет-потребителите още с поемането на премиерския пост през 2015 г., когато беше обявен от тях за секс символ. Шест години по-младият Макрон пък покори по-романтичната част от тях с историята на своята женитба.

Ключови думи към статията: