"Манчестър сити" привлече Бернардо Силва от "Монако" за 43 млн. паунда

"Манчестър сити" привлече Бернардо Силва от "Монако" за 43 млн. паунда

© Associated Press

Полузащитникът на "Монако" Бернардо Силва е първото ново попълнение в лятната селекция на "Манчестър сити". 22-годишният футболист премина днес медицински прегледи, а договорът му с "гражданите" ще влезе в сила от 1 юли.


Финансовите параметри на сделката не бяха обявени, но според "Би Би Си" и "Скай спорт" "Манчестър сити" ще плати 43 милиона паунда за португалския национал. Договорът на младия плеймейкър ще е за пет сезона.


"Вече съм част от един от най-големите клубове в света. Това е невероятна възможност. Нямам търпение да дам най-доброто от себе си за отбора и да му помогна да постигне своите цели. Когато имаш шанс да тренираш под ръководството на Пеп Гуардиола, няма как да кажеш не", заяви Силва.




Португалецът направи страхотно впечатление с изявите си през изминалия сезон. Той записа 11 гола и 12 асистенции в 58 мача и имаше основна заслуга "Монако" да спечели титлата във Франция за пръв път от 17 години насам и да стигне до полуфиналите на Шампионската лига.


Силва е продукт на академията на "Бенфика", но изиграва само един мач за мъжкия отбор, преди да премине под наем в "Монако" през 2014 г. На следващата година "монегаските" платиха 15.75 милиона евро, за да го привлекат за постоянно.

Ключови думи към статията: