"Севиля" разреши на Сампаоли да напусне, за да поеме Аржентина

"Севиля" разреши на Сампаоли да напусне, за да поеме Аржентина

© Associated Press

Севиля" се раздели със своя старши треньор Хорхе Сампаоли и му позволи да поеме националния отбор на Аржентина. 57-годишният специалист си тръгва само след един сезон начело на испанския клуб и година преди изтичането на договора му.


Аржентинската футболна асоциация (АФА) ще плати неустойка на андалусийци, която според испанските медии е на стойност 1.5 млн. евро.


"Стойността на клаузата за прекратяване на договора с треньора не беше обсъждана по никакъв начин в преговорите между "Севиля" и АФА. Всички страни са доволни от споразумението", се казва в изявлението на "Севиля".




Сампаоли беше спряган за селекционер на Аржентина още след уволнението на Едуардо Бауза през април. Треньорът на "Севиля" беше и сред вариантите за заместник на Луис Енрике в "Барселона", където се насочиха към наскоро разделилия се с "Атлетик" (Билбао) Ернесто Валверде.


Под ръководството на Сампаоли "Севиля" завърши четвърти в Примера дивисион и достигна до осминафиналите на Шампионската лига. Аржентинският специалист изведе андалусийци в 52 мача, в които записа 26 победи, 12 равенства и 14 загуби.


Аржентина ще е вторият национален отбор в кариерата на Сампаоли, който впечатли с представянето си начело на Чили. Той изведе чилийците до осминафиналите на световното първенство през 2014 г. и триумф в Копа Америка през 2015 г.