Квитова се завръща за "Ролан Гарос" само пет месеца след нападението с нож

Квитова се завръща за "Ролан Гарос" само пет месеца след нападението с нож

© Associated Press

Двукратната шампионка в Големия шлем Петра Квитова потвърди, че ще участва в "Ролна Гарос". Това ще е първи турнир за чешката тенисистка, откакто беше ранена с нож при опит за кражба в дома й през декември.


След нападението, при което тежко пострада лявата й ръка, 27-годишната състезателка трябваше да се подложи на четиричасова операция за възстановяване на сухожилия и нерви. Едва в началото на този месец тя проведе първата си тренировка с ракета.


Квитова, която въпреки дългото отсъствие заема 16-oто място в световната ранглиста, е поставена под №15 в Париж. Двукратната шампионка от "Уимбълдън" попадна в потока на световната №1 Анжелик Кербер, а в първия кръг ще играе с американката Джулия Боузруп.




"Знам, че ръката ми не е напълно готова. Няма да мога да играя на 100%, но съм много щастлива, че отново мога да играя. Преминах през много тежки времена. Да бъдат тук е сбъдната мечта. Ще видим как ще се развият нещата", каза Квитова пред медиите след тренировъчното си занимание.


"Вече спечелих най-голямата си битка. Не бяха много хората, които вярваха, че отново ще мога да играя тенис. Но аз съм жива, всичките ми пръсти са на мястото си и мога да играя тенис. Разбира се, ръката ми няма тази сила и издръжливост, но се надявам, че един ден всичко ще е перфектно", каза още чехкинята.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията: