Задържаха двама плевенчани за трафик на хора

От 5 адреса в града са иззети документи, оръжие...
26 май 2017 11:37, Анисия Иванова
1
Задържаха двама плевенчани за трафик на хора
Архив: Булфото

Двама мъже са задържани в Плевен при спецакция срещу трафика на хора, съобщиха от МВР.

В нея са участвали служители на сектор "Противодействие на криминалната престъпност", Първо и Второ РУ-Плевен и групата за охрана на масовите мероприятия при ОДМВР-Плевен. На централната жп гара в града те задържали 49-годишен мъж, а малко по-късно арестували 32-годишен мъж, и двамата от Плевен.

Извършени са процесуално-следствените действия на пет адреса в областния град, откъдето са иззети документи, вещи, магнитни носители, незаконно притежавани шест огнестрелни оръжия - 5 пистолета и пушка - нарезна, със заличени номера и неустановена към момента марка и модел, както и 65 боеприпаси от различен калибър. Назначени са експертизи.

До момента е установено, че заловените извършват трафик на хора на територията на страната.

Мъжете са привлечени като обвиняеми по досъдебно производство за извършени престъпления по НК. Задържани са за срок до 72 часа с постановление на прокурор от Районна прокуратура – Плевен. Продължава документирането на престъпната им дейност. Полицейските действия са под ръководството на прокурор от РП - Плевен.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
6
 
! Отговори
24ч преди 6 години
Задържани сигурно за 24ч и от утре пак навън да си въртят бизнеса. Нищо не се случва в тази скапана държава и все се чудя защо и кой има интерес в държавата да нама ред. Мафията! Следователно ни управлява мафия и 240 крадци в НС.