Българите ставали все по-бдителни. Защо ли?

Главсекът на МВР провери готовността на Летище Варна
25 май 2017 17:30, Анисия Иванова
2
Българите ставали все по-бдителни. Защо ли?
Снимка: БТА

Колкото повече се говори за опасността от терористични нападения, толкова повече се повишава бдителността на хората и се увеличават сигналите, каза днес във Варна главният секретар на МВР Младен Маринов.

По думите му само в София специализираното звено реагира средно на 3 сигнала на ден. Дори да има фалшиви, е невъзможно да не се отиде на място, посочи Маринов.

Главсекът посети  Летище Варна, за да се запознае с мерките за сигурност. Неговата оценка беше, че на аеропорта е създадена много добра организация, а съоръженията са на европейско ниво.

"За най-натоварените летни месеци тук ще бъдат командировани служители на жандармерията, които да помагат на Гранична полиция", каза Маринов, цитиран от БТА.

В пиковите моменти броят на пасажерите достига 20 хиляди на ден, посочи директорът на летището Димитър Костадинов.

Той допълни, че подготовката за сезона е приключила и са направени нужните инвестиции както за обезпечаване на сигурността, така и за обучението на персонала.

"Трябва да работим в посока още по-бързо вземане на решения и прилагането им", посочи Костадинов. Той каза още, че за този сезон се очаква пътникопотокът да се увеличи с 10-12% в сравнение с миналото лято.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защото билетите за градския транспорт поскъпнаха:)