Пилинг на кожата – колко вида има?

Този с млечна киселина помага при бръчки
23 май 2017 22:16, Eкип на Puls.bg
0
Пилинг на кожата – колко вида има?
Reuters

Пилингът е взаимодействие на кожата най-често с различни видове киселини. Това се отнася до химическите пилинги. Пилингът може да бъде и чисто ексфолиативен – той е козметичен и се прави с цел да се премахне най-повърхностния рогов слой клетки от кожата, за да стане тя по-гладка, по-свежа и по-сияйна. Ексфолиативният пилинг се прави с помощта на частици, т.е. с крем, в който има някаква абразия.

 
Абразивните частици са най-различни видове и този пилинг е преимущество на чистата козметика. Използва се като допълващо средство при различни козметични процедури. Обикновено може да се започне с един абразивен пилинг, за да се отвори кожата и да може да поеме по-добре съставните части на кремовете.
 
Специална химичните пилинги се делят на различни групи. От една страна, те се делят на повърхностен, среден и дълбок пилинг в зависимост от киселината, която се използва, и от концентрацията й. Колкото по-висок е процентът на киселината в пилинга, толкова по-силен е той, навлиза по-дълбоко в кожата и излющва по-плътен слой от нея. По този начин на повърхността остава по-здрава и по-хубава кожа.
 
Пилинг с млечна киселина – използва се за третиране на малки бръчки и за намаляване омазняването на кожата;
 
Бадемов пилинг – лек пилинг, използващ се главно за почистване, при който няма сериозно излющване;
 
Салицилов пилинг – идеален пилинг срещу акне, защото намалява омазняването. Идеален за кожи, които са по-мазни, с по-широки пори и с по-тъмен цвят;
 
Гликолов пилинг – използва се като антистареещо стредство, защото разхлабва връзките в долните части на кожата и тя много лесно се възстановява;
 
Пилинг с CO2 лазер – той е много мощен, поради което се прилага само през зимата. Лазерният лъч достига до кожата и навлиза в нея с температура около 90o. Това е приблизателно температурата, при което водата завира. Това е вид пилинг, който не гори кожата и не използва киселина. Лазерният лъч изпарява водата от клетките и остава само трябва консистенция. Върху лицето се появява кафява кора, която след около седмица пада, и от долу изниква свежа и без бръчки кожа. Лазерният пилинг отнема по-голям повърхностен слой от кожата от всичко останали пилинги.
 
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари