Прескочи към основното съдържание
Вход / Регистрация

В село Труд започва проверка замърсява ли въздуха централата на биомаса

1 коментар
В село Труд започва проверка замърсява ли въздуха централата на биомаса

Екоминистърът Нено Димов разпореди да започне проверка за състоянието на въздуха в непосредствена близост до централата за преработка на биомаса край пловдивското село Труд. В продължение на две седмици мобилна станция ще взема проби от въздуха, за да се види дали централата замърсява въздуха в селото и е източникът на неприятни миризми, срещу което повече от година многократно протестират жителите на селото.

Мобилна станция на пловдивската лаборатория на Изпълнителната агенция по околна среда ще бъде разположена непосредствено до централата и ще взема проби, чийто резултата ще бъде обявен след две седмици.

Министърът на околната среда и водите обяви при встъпването си в длъжност за свой приоритет подобряването на качеството на въздуха и преди дни даде на бургаското дървопреработвателно предприятие "Кроношпан“ срок до 30 юни 2017 г. да изпълни набелязаните мерки срещу замърсяването на въздуха. Сред тях са доизграждането на зелен пояс около предприятието, покриване на транспортните ленти, проектиране на затворени площи за съхранение на стърготините, миене на улиците в района против запрашаване, доизграждане на оросителната система и закупуване на собствена специализирана машина за почистване. Ако тези мерки не бъдат въведени, екоминистърът заплаши да затвори предприятието.

За централата за преработка на биомаса край село Труд се знае, че е санкционирана от местната екоинспекция за замърсяване на въздуха, но обжалва глобите. След резултатите от сега разпоредената проверка ще стане ясно какви действия ще предприеме екоминистерството.

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.

1 коментар

Екипът на Mediapool Ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни квалификации, обиди на расова, етническа или верска основа.

Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Mediapool.bg от потребителите.

Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Mediapool.bg

Прочетете нашите правила за участие във форумите.

За да коментирате, трябва да влезете в профила си. Ако нямате профил, можете да се регистрирате.



  1. Тая централа собственост на агент Павел. Привилегиите за тях се гласуваха от предния парламент, от мнозинство-ДПС-ГЕРБ! Когато Павел-Местан огавяваше ДПС! Местан има 2 централи на оборски тор за над 2 мл лв. А общо богатстовото на агента на ДС и Анкара е над 50 млн лв! "необяснимо", както всичко пор либерастията и демокрацията! Не съм казал корупция, нито финасиране от чужди шпионски централи централи! То няма и нужда да го казвам... НА САЩ и Турция пожелавам това, което те правят в България!

Препоръчано от редакцията

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.