Председателите на групи в парламента без конфликт на интереси, според декларациите им

Председателите на групи в парламента без конфликт на интереси, според декларациите им

© Анелия Николова

Повечето председатели на парламентарни групи, председателят на парламента Димитър Главчев и неговите заместници не са декларирали конфликт на интереси, според декларациите им.


Лидерът на БСП Корнелия Нинова не е подала декларации, а Мустафа Карадайъ е декларирал, че е председател на ДПС и че участва във фондации като "Младежта на новия век" и "Либерална интеграция". Лидерът на ГЕРБ в парламента Цветан Цветанов не е декларирал никакъв конфликт на интереси, няма и заеми. Без декларирани конфликти са и тримата лидери на "Обединени патриоти", като Волен Сидеров. Валери Симеонов (НФСБ) е декларирал участие в 8 фирми сред които СКАТ, председателството на партията и на спортен клуб "Априлец". Другият вицепремиер и министър на отбраната Красимир Каракачанов (ВМРО) няма заеми и фирми.


Председателят на парламента Димитър Главчев (ГЕРБ) е декларирал еднолична собственост в "Адмол плюс" ЕООД, която се занимава с организиране на счетоводно отчитане, се разбира от Търговския регистър.




Зам.-председателят на парламента от "Обединените патриоти" Явор Нотев е заявил, че е в управителния съвет на Българската федерация по таекуондо.


Зам.-председателят на парламента от ДПС Нигяр Джефер е декларирала частен интерес към дейността на Мехмед Джафер, а депутатът от ДПС Рамадан Аталай - към дейността на сина си Ревин Аталай.


Красимир Велчев от ГЕРБ е потвърдил 100% собственост в "Кравел" ЕООД.


Депутати от различни партии декларират потребителски и ипотечни кредити.


Боряна Георгиева от "Воля" е декларирала, че дължи 251 273 лв. на "Варнафарма-М" ООД за покупка на имот. Фирмата е част от "'мрежата" от 133 фирми и неправителствени организации, към които е декларирал интерес партийният и лидер Веселин Марешки. Тя е била в управителните органи и на други две фирми от "мрежата" - "Варна стар" и "Болид 7" от списъка на Марешки. Подобна е обвързаността и на други депутати от "Воля", като Андон Дончев. Той е излязъл от управлението на 10 фирми, а е запазил участието си в 21 неправителствени организации.

Ключови думи към статията: