Прескочи към основното съдържание
Вход / Регистрация

Почина Джеймс Бонд актьорът Роджър Мур

0 коментара
  • Роджър Мур (в средата) заедно с още двама Джеймс Бонд - Тимъти Далтън и Пиърс Броснан
  • С четвъртата си съпруга Кристина
  • По време на "юбилей" на поредицата за Джейм Бонд

Британският актьор Роджър Мур, световно известен с ролята си на тайния агент 007 Джеймс Бонд, е починал във вторник на 89 години, съобщи семейството му в Туитър, цитирано от световните агенции.

Актьорът, който в продължение на 12  години бе в кожата на търсещия опасности и привличащ като магнит жените агент, е починал в Швейцария след "кратка, но смела битка с рака".

"Благодарим ти, татко, за това, че беше ти и беше толкова специален  за толкова много хора", написаха трите му деца Дебора, Джофри и Крисчън в изявление по повод смъртта му.

Син на полицай от Лондон, Мур преди време заяви, че зад имиджа му секси агента 007 на екрана се е криела голяма срамежливост и плахост. Той каза, че се е ужасявал от изпълнението на секс сцените, които са ключова част от филмите за Бонд.

Мур става известен през 1962 г. с участието си в телевизионния сериал "Светецът". През 1973 г. наследява Шон Конъри в кино поредицата "Джеймс Бонд" по творби на писателя Йън Флеминг. За да излезе от наложения от шотландския актьор образ, Мур залага на сардоничен хумор и привнася неизменно вдигнатата вежда на Бонд. Това го прави световно известен. Участва в общо седем ленти за агент 007 до 1985 г. и е най-дълго игралият тази роля актьор. Смята се, че с участието си в поредицата за Джеймс Бонд е изкарал доста голямата за онова време сума от 14 млн. паунда.

Мести се в САЩ, за да избегне голямото данъчно облагане в родината му.

"Не виждам защо човек да не прави това, което обича, и да не живее там, където си иска, със своите пари, а британското правителство, което е допуснало талант да отиде в чужбина само заради данъчното облагане, само си е виновно", каза той в интервю през 1989 г., пише Ройтерс.

Предавайки ролята на Джеймс Бонд на Тимъти Далтън, Мур се самопенсионира и заживява живот в пътешествия между къщите си в Лос Анджелис, Швейцария и Южна Франция.

През 1991 г. Мур става посланик на добра воля на УНИЦЕФ.

Женил се е четири пъти, последният от които за датчанката Кристина "Кики" Толстрьоб през 2002 г.

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.

0 коментара

Екипът на Mediapool Ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни квалификации, обиди на расова, етническа или верска основа.

Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Mediapool.bg от потребителите.

Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Mediapool.bg

Прочетете нашите правила за участие във форумите.

За да коментирате, трябва да влезете в профила си. Ако нямате профил, можете да се регистрирате.

Препоръчано от редакцията

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.