Терористите вървят пред нас, не подбират жертви, всяват страх...

Нужни са радикални мерки, настоя пред Bulgaria ON AIR Мадж Алгафари
Обновена: 23 май 2017 07:49 | 23 май 2017 07:47, Петя Славова
22
Терористите вървят пред нас, не подбират жертви, всяват страх...
Снимка: Reuters

В Европа изостанахме много от това, което постигат терористичните групировки. Те вървят пред нас, изпреварили са ни отдавна. Трябва да се вземат радикални мерки. Това заяви категорично арабистът Мажд Алгафари в "България сутрин" след терора в Манчестър снощи, при който загинаха 19 души, а най-малко 60 са ранени.

Той подчерта, че терористите не подбират жертвите си, а идеята е да всяват страх в световното общество. При тях няма потвърден начин, по който действат, настоя Алгафари. Според него има много европейски разпоредби и конвенции, които са остарели и няма как да действат в съвременното общество.

Още по темата

Посланикът на България в Лондон Константин Димитров обяви в телефонна връзка пред Bulgaria ON AIR, че няма данни за пострадали български граждани при атаката. Той потвърди, че загиналите са най-малко 19 и предположи, че с течение на времето броят на пострадалите ще се увеличи.

Оперативният щаб към британското правителство заседава и по-точните констатации ще постъпят към медиите по-късно през деня. 01618569400 е телефонът, на който гражданите могат да получат повече информация за пострадалите при атаката, стана ясно още от изказването на посланика.

Международният анализатор Николай Кръстев посочи в студиото на Bulgaria ON AIR, че допълнителното радикализиране в британското общество създава напрежението, в което сме в момента.

"По време на концерта не са били проверявани чантите на хората, което е много сериозен пропуск", коментира той появилите се информации. По думите му липсата на ценности създава вълни на радикализация в обществото и има натрупано напрежение сред младите хора.

"Защо Англия? Тя е активно ангажирана в процесите в Близкия изток. Великобритания не е случаен играч в този регион, в който присъства повече от 80 години. Играе много сериозна връзка между Европа и САЩ", каза още Кръстев.

Арабистът проф. Владимир Чуков подчерта, че в британското общество много силно е пропита идеологията на тероризма и радикализма. Той е на мнение, че специално за атентата в Манчестър причината трябва да се търси в местната мюсюлманска общност и радикализирането й.

"Дори "Ислямска държава" и "Ал Кайда" да бъдат победени, остават хора, които са радикално настроени", отбеляза той в своето телефонно включване в разговора.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
3
 
4
 
! Отговори
Гражданин преди 6 години
Президент Тръмп е напълно прав - трябва да се игнорират и изгонят от всякъде! Интерес ното е,че всички го знаят,всички се тюхкат когато има загинали,всички скърбят и са "зае дно " с душите на загиналите,но обратното въздействие няма!? Коалиция от повече от 30 държави не могат да ликвидират няколко хиляди самозабравили се неудачници и авантю ристи ?! Смешно !Щом по този начин не могат да се разправят с тях,тряба да се задейст ва старобългарският закон "Око за око-зъб за зъб!" !-май ще се замислят
19
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
От какво е породен ли от слаба психика на тия като им кажеш да скочат от моста скачат и при нас има такива *** дето си мислят че могат да командват нали радославе явно на тоя кому кажеш скочи и тои скача ба да ти имам простотиите пии си ракията и си мри от болеста ненормално животно
18
2
 
5
 
! Отговори
Хммм преди 6 години
Ами да екстрадират в пустинята всички потенциални от Европа заедно с политиците. Може да настъпи мир
17
3
 
4
 
! Отговори
"GB-неслучаен и преди 6 години
През май 1916 година британският дипломат Марк Сайкс и френският му колега Франсоа Жорж-*** сключват едно тайно споразумение, останало в историята като "Пакта Сайкс-***". Мнозина араби са убедени, че този пакт е бил заговор на европейците срещу арабите, както твърди пропагандата на ИД?Французите получават териториите, простиращи се от днешния турски югоизток, през Северен Ирак и Сирия, та чак до Ливан. За британците остават земите в Южен и Централен Ирак.
16
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
С нарастване на броят афро-араби особено от мъжки пол това което се случва ще бъде ежедневие.Това е закономерно и естествено -те така си живеят.
15
2
 
14
 
! Отговори
Експерт-амуджист преди 6 години
Напротив! Подбират си жертвите. Ето снощи са отишли на детски концерт, за да избиват деца. И после родителите им да си прибират телата. Това си е подбор!
14
9
 
15
 
! Отговори
КОМУНИСТЪТ БОРИСОВ преди 6 години
ТЕРОРИЗИРА ЦЕЛИЯ БЪЛГАРСКИ НАРОД С НИСКИ ДОХОДИ, МИЗЕРИЯ, ЛОШО ОБРАЗОВАНИЕ И ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ.
13
3
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Африканци и араби родени в Европа станаха граждани на Германия,Швеция,Белгия,Франция,Англия.Във Франция броят на чернокожите и арабите достига до застрашителни нива.Всички зверства,като атентати,изнасилвания и убийства се извършват от радикализирани чернокожи и араби.Построиха им джамии,хранеха ги и поеха,раздаваха им социални помощи,имамите им промиваха мозъците и сега ще им сърбат попарата.
12
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Плонди, стига с тоя Сталин, бе. Аман от питекантропи.
11
5
 
5
 
! Отговори
виждащ преди 6 години
До Спомени от ДСБето докъде я доведохте мръсни терористи комунисти ....само така, бой по терористите - които ограбват труда на честния човечец, за да му го продадат в пъти по-скъпо, и го държат "на заплата", т.е. "на хляб и вода"! само така - бой по тия, които твърдят, хората не са равни на тази земя, а има и по-равни, които да обират каймака!само така - бой по мошениците , крадците и разбойниците, закачени на държавна хранилка и общ. поръчки!ама чакай, чакай ... то тия комунисти ли бяха?
10
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Kaak niama da gi proveryavat obstoino??!!!Na futbolni machove sme im proveryavali dori min vodi.Izvoda e za smetka na zaginalite uvi..
9
3
 
25
 
! Отговори
дядо Пенс преди 6 години
Когато дядо господ е давал земя на хората е заселил всеки на мястото му...В Европа е нямало араби...И тоя да върви откъдето се е пръкнал...
8
14
 
13
 
! Отговори
Спомени от ДСБ преди 6 години
Гледах филм за испанската гражданска война.Там комунистите на Сталин под флага на интернационала пожарят катедрали ,избиват свещеници и монахини . Трагедия.Досущ като джихадистите.Спрете с омразата към Христа ,защото ето докъде я доведохте мръсни терористи комунисти .
7
3
 
13
 
! Отговори
да знаете преди 6 години
Никакъв план няма Европа,затова и ще бъде завладяна .Индианци с технологии.И ако индианците имат оправдание пред европейските колонисти защото нямат такива оръжия и техника,нашето какво е?
6
5
 
12
 
! Отговори
виждащ преди 6 години
Терористите вървят пред нас, не подбират жертви, всяват страх...Нужни са радикални мерки,...всичко върви по плана ни, братя - масите вече треперятп от страх, от нашите бойци-мюсюлмани. наближава момента, когато офчиците сами ше поискат "да ги спасим", като и "затегнем гайките", въведен чипа под дяснат мишница, въведем вечерен час и наказателни патрули 24/7, камерите по входовете в блоговете - работят денонощно, а в интернет ще се отварят само страниците на днес, вести, и дирагент 33х 33
5
3
 
17
 
! Отговори
з преди 6 години
Англия продължава да се *** по хистори какви джамии има из света и колко са лоши християните.Ето защо става това.
4
20
 
6
 
! Отговори
т преди 6 години
Просто няма християни в Европа бе хора.Признайте го .Сталин ги изби в изт Европа ,Испания ,Франция .......Комунистите навсякъде съсипаха християните.
3
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Жертвите нa тероризмa у нaс след 1985-тa годинa сa 12, от които един бългaрски грaждaнин. От aвтомобилни кaтaстрофи, колко, 30 000? Рaзбирa се че тероризмa трябвa дa е приоритет...
2
6
 
11
 
! Отговори
бааа го преди 6 години
Ами вземай мерки бре Маджо,к'во само мрънкяш?!
1
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Незнач дали всяват страх, но омраза към исляма със сигурност всявар