Лицето издава липсата на витамини

Кървенето на венците може да се дължи на липса на витамин С
21 май 2017 22:29, Eкип на Puls.bg
1
Лицето издава липсата на витамини
Reuters

Всеки знае, че разнообразното и балансирано хранене е ключово за доброто здраве и красотата. Дефицитът на някои витамини може да бъде разпознат по ясни признаци, проявяващите се на лицето. 

Подпухналите очи рано сутрин най-често са симптом на недоспиване и умора. Ако те продължават да са подпухнали през целия ден обаче, това може да е сигнал за недостиг на йод. Този минерал е от особено значение за правилната функция на тиреоидната (щитовидна) жлеза и произвежданите от нея хормони. Една от многото възможни причини за нарушение в нейните функции може да е недостатъчният прием на витамин А.
 
Нетипично бледата кожа може да се дължи на недостиг на желязо, слънчева светлина или на дефицит на витамин В12. Неговата липса се характеризира именно с избледняване на кожата, а още – с липса на енергия, чест недостиг на въздух и появата на главоболия.
 
Появата на суха, чуплива коса също може да се корени в хранителните навици. Често е симптом на недостатъчно приети количества витамин В7 и биотин. Дефицита им може да се проявява и в усилена загуба на коса, образуването на червени обриви около очите, носа и устата и бързонастъпващо чувство за умора.
 
Бледите устни могат да сигнализират недостиг на желязо. Ако не се обърне внимание на този проблем, може да се стигне и до анемично състояние, в което кръвта не може да произвежда достатъчно червени кръвни клетки. Дори да се приемат отлични количества желязо с храненето, ако няма достатъчни количества витамин С, тялото не може да извлича полезния метал от храната и той бива изхвърлен, без да е помогнал за метаболитните нужди на организма.
 
Кървящите венци също могат да са причинени от недостиг на витамин С. Забелязват се най-често след миене на зъби или използването на конец за зъби – недостига на витамин С води до отслабване на здравината на кръвоносните съдове на венците.
 
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Боксьорите имат липса на витамини, постоянно са в кръв.