Волейболният ЦСКА започна с ценна победа срещу "Монтана" във финалите за купата

Първенецът от редовния сезон изигра много силен мач и спечели срещу "Монтана"

© LAP.bg

Първенецът от редовния сезон изигра много силен мач и спечели срещу "Монтана"

Волейболистите на ЦСКА започнаха с победа във финалите за Купата на България. Воденият от Александър Попов състав се наложи с 3:1 (25:22, 25:22, 22:25, 26:24) срещу "Монтана" в Добрич.


Червените изиграха много силен мач и заслужиха победата срещу съперника си, който се подсили с националите Теодор Тодоров и Тодор Скримов. "Монтана" искаше да вземе и диагонала Боян Йорданов, но беше изпуснат срокът за картотекирането му.


В първата среща от другата група домакинът "Добруджа" спечели с 3:0 срещу "Черно море".




ЦСКА и "Монтана" изиграха много вълнуващ мач с добро ниво, като допускаха малко грешки. Основен принос за успеха на червените имаше опитният диагонал Смилен Мляков, завършил с висок процент в нападение.


В няколко случая в мача ЦСКА изоставаше, но успяваше да се вдигне и да направи обрат. Единствено в третия гейм "Монтана" натрупа прекалено голяма преднина - пет точки при 16:11. След това червените съумяха да се доближат на две точки, но не и да изравнят.


Четвъртият гейм беше оспорван, като в края му двата отбора няколко пъти си размениха водачеството. При първия мачбол за ЦСКА Мляков беше хванат на блок. При втория обаче Скримов игра за блокаут и почти успя, но топката го удари и софиянци спечелиха победата.

Ключови думи към статията: