Фискер вади съперник на Tesla през август

EMotion ще е с пробег над 640 километра
25 апр 2017 18:53, Красимир Ангелов
10
Фискер вади съперник на Tesla през август
Снимкa: Fisker

Известният автомобилен дизайнер Хенрик Фискер обяви, че на 17 август ще представи новия си електрически модел с удължен пробег. Електромобилът носи името Fisker EMotion и според дизайнера ще има пробег от над 640 км с едно зареждане. Максималната скорост на новия електромобил ще е 260 км/ч.

Моделът ще се произвежда от новата компания на Фискер – Fisker Inc. По-рано тази година Фискер заяви пред Business Insider, че най-вероятно новият електромобил ще се произвежда от VLF Automotive, като дори посочи, че производството ще е в Детройт. Фискер се присъедини към VLF през януари, а компанията произвежда създадения от него суперавтомобил Force 1.

Фискер прогнозира, че EMotion ще е с цена, близка до тази на Tesla Model S с по-високо ниво на оборудване. Голямата новина, на която дизайнерът редовно акцентира, е използването на нова технология за батериите, които също са разработени от негова компания – Fisker Nanotech. Благодарение на тези нови технологии, пробегът на EMotion ще е над 640 км.

След EMotion Фискер планира и лансирането на по-достъпен електромобил, който трябва да е по-евтин от Chevy Bolt и Tesla Model 3, чиито цени са съответно 36 200 и 35 000 долара преди отстъпките, които дава държавата за покупката им. Дизайнерът допълни, че EMotion ще се предлага оборудван с радар и камера, които ще са "част от бъдещото оборудване за автономно придвижване".

Дизайнерът потвърди, че ще развива тези технологии с партньори, но все още не е назовал с кои компании ще работи. Той натрупа слава с работата си за BMW и Aston Martin, където създаде Z8 и DB9. След това той създаде луксозния хибрид Karma, но моделът имаше сериозни проблеми с батериите, а компанията, която го произвеждаше Fisker Automotive банкрутира.

Още новини от света на автомобилите четете в AutoMedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Благой 6Тогава не си истински собственик на автомобила си. Щом най-скъпата част- батериите- не е твоя.Значи батериите ще са под наем? Мерси.Иначе .....Аз няма да оставя новите си батерии с които съм купил колата си и да ги сменя на някоя станция с издухани.20-30 минути пълно зареждане ме устройва повече. Пускане на вода, да се разтъпча, сандвич....и отново батерии за 5-600 км.
6
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
@7Принципно направата на изцяло елекртически автромобил е с пъти по-евтино и лесно от това на автомобил с ДВГ. (дори и с цената на батериите)Льохманите с мангизи плащат за тъпата Tesla луди мангизи, предимно заради привилегиите да караш изцяло електрически автомобил(най-вече каране в бус-такси лента, но и паркиране и ниски такси,..)Тези привилегии ще отпаднат обаче, в момента в който се наводни пазара.
5
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
От къде на къде ''съперник на Tesla'' ??? Какво е Tesla??? Ха ха ха.Един рекламен балон.Tesla не са по-напред в ел-технологиите от големите автомобилни конценни, които от десетилетия имат технологии и иновации там. А да не говорим за самото атомобилостроене, където са светлинни години пред Tesla.Това че не избързаха да изкарат на пазара изцяло ел0автомобил е защото пробега бе недостатъчен, а и нямаха държавна подкрепа Tesla за да бачкат на загуба
4
1
 
4
 
! Отговори
Хм преди 6 години
Като направят електромобил за 15-20 000$,да се обадят!Щото сегашните са скъпи и БЕЗПОЛЕЗНИ играчки.
3
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В развитото капиталистическо общество право на предвижване ще имат само най изявените му строители. Какъв милиард коли. Мучо ще е в гетото с обществен транспорт за да ходи на работа
2
2
 
6
 
! Отговори
Жо преди 6 години
ЕЛЕКТРОМОБИЛИТЕ трудно ще се наложат в близко бъдеще. За акумулаторните им батерии е необходим ЛИТИЙ, а той си намира трудно и се добива още по трудно. В света има около 1 000 000 000 автомобила. Ако ги заменим с електрически, търсенето на ЛИТИЙ ще се увеличи и цената му ще се вдигне в пъти. Съответно електромобилите ще станат непоносима скъпи. Към това трябва да добавим и, че батериите трябва да се сменят през няколко години.
1
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Браво, това много близкото бъдеще.