"Левски" се пребори за равен с "Дунав", но кризата продължава

Двата тима изиграха динамичен мач, който завърши без победител

© LAP.bg

Двата тима изиграха динамичен мач, който завърши без победител

Левски" се пребори за равенство срещу "Дунав" в мач от 22-ия кръг на Първа лига, но демонстрира, че кризата в клуба продължава, и той все още няма победа през пролетния полусезон.


Двубоят, игран на стадион "Лудогорец арена", завърши 2:2, а сините два пъти бяха изоставащи в резултата след голове на Бирсент Карагерен и Мирослав Будинов. Столичани все пак стигнаха до точката след попадения на Антон Огнянов и Роман Прохазка от дузпа.


Играчите на Елин Топузаков събраха 45 точки и остават на второ място, но "Лудогорец" може да се откъсне на върха с 14, ако спечели сблъсъка си с "Пирин". Третият ЦСКА пък е с 41 точки и по-късно днес посреща "Ботев" (Пловдив). "Дунав" пък запази петата си позиция с актив от 32 точки.




Двубоят започна много динамично и двата тима си размениха по няколко бързи атаки, на които обаче липсваше завършващият удар. Още в осмата минута Николай Кръстев, който направи дебют за сините, трябваше да извади топката от мрежата си. Карагерен се възползва от грешка на Антон Огнянов, след което го финтира и прати топката прецизно в горния десен ъгъл.


Двата тима продължиха да играят отворено, а леко предимство в притежанието на топката имаха гостите. Огнянов изравни в 36-ата минута, когато се разписа с глава. Той се възползва от отлично центриране на Веселин Минев, при което с хубав удар вкара на бившия си тим. След попадението си халфът си размени реплики с феновете на домакините, които го освиркваха през цялата среща.


Радостта на сините обаче не трая дълго и само четири минути по-късно Мирослав Будинов отново изведе "Дунав" напред. Аниете и Костадинов се сблъскаха в центъра на терена и изгубиха топката, след което Костадинов напредна навътре по лявото крило и центрира по земя към Будинов, а той засече топката от няколко метра.


Второто полувреме започна с натиск на "Левски" и това даде резултат. В 52-ата минута, когато Огнянов центрира от ъглов, в наказателното поле, а Олексей Ларин удари топката с ръка и съдията Ивайло Стоянов посочи бялата точка. "Драконите" имаха претенции, че преди играта с ръка е имало нарушение в атака на играч на гостите.


С изпълнението на наказателния удар се зае Роман Прохазка, който хладнокръвно прати топката в центъра на вратата, докато Антонов се хвърли в десния ъгъл. Устремът на сините бе спрян, след като Топузаков трябваше да направи две последователни принудителни смени. Капитанът Веселин Минев, а след него и Бабатунде Адениджи, получиха травми и бяха сменени съответно от Божидар Краев и Амаду Сукуна.


До края двата тима играха по-предпазливо и до нови чести положение не се стигна, а резултатът се запази до последния съдийски сигнал.

Ключови думи към статията: