Как се казва този автомобил? Пробвайте!

AutoMedia.bg събра за вас петте коли с най-непроизносими имена
27 фев 2017 14:52, Красимир Ангелов
1
Как се казва този автомобил? Пробвайте!
Pagani Huayra. Снимка: AutoMedia.bg

На света има много производители, чиито модели често объркват хората с имената си. Произнасянето на някои от тях могат да бъдат използвани дори като тест за употреба на алкохол, тъй като често водят до преплитане на езика при изговаряне. AutoMedia.bg събра за вас 5 такива автомобила.

Pagani Huayra

Как се казва този автомобил? Пробвайте!
Pagani Huayra. Снимка: AutoMedia.bg

За любителите на автомобили произнасянето на тези две имена не е проблем, но страничен човек почти сигурно ще се обърка. Той ще нарече суперколата "Пагани Хуайра", което е грешка. Името на модела е много просто – "Пагани Уайра".

Автомобилът е кръстен така в честа на богинята на ветровете Уайра Тата, обитаваща Андите. Това не е случайно, тъй като основателят на компанията Хорацио Пагани е роден в Аржентина. Неговата Huayra е оборудвана с 6,0-литров V12 двигател на Mercedes-AMG.

Koenigsegg Agera R Zijin

Как се казва този автомобил? Пробвайте!
Koenigsegg Agera R Zijin. Снимка: AutoMedia.bg

Темата с труднопроизносимото название на шведския производител на суперколи е обсъждана много пъти. Повечето хора са свикнали, че съществува марка "Кьонигсег", но тези, които го виждат за първи път, имат проблеми. Особено с версията Agera Zijin (Агера Цизин), която има източно-азиатски колорит.

Колата е поръчана от клиент от Китай, като представлява специална версия на Agera R и е произведена в един-единствен екземпляр. Суперколата разполата с V8 двигател с 1140 к.с., който позволява ускорение от 0 до 100 км/ч за по-малко от 3 секунди и развиване на максимална скорост от над 420 км/ч.

Bischofberger Colorado Wohnmobil

Как се казва този автомобил? Пробвайте!
Bischofberger Colorado Wohnmobil. Снимка: AutoMedia.bg

Тази "къща на колела" е особено популярна в Германия и Австрия в края на 70-те години на миналия век. Името му е пълно със съгласни букви, което със сигурност създава доста проблеми особено на хората, ползващи кирилица. Въпреки че "Бишофбергер Колорадо Вонмобил" не е чак толкова сложно за произнасяне.

В основата на модела е Volkswagen T3, като разполага с 4 спални места и малка кухня. По това време това е напълно достатъчно за едно семейство да отиде на къмпинг. Автомобилът се произвежда до 1985 г.

Останалите автомобили с трудни имена вижте в AutoMedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още по темата: автомобил
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
кемперчето кефи,ефективен убиец на хотелиерския бизнес,жалко,че няма достатъчно къмпинги,но за 2-3преспивания става и без къмпинг