Прескочи към основното съдържание
Вход / Регистрация

Нова Република: Годежът между ГЕРБ и БСП вече мина, готви се сватбата

”Фалшивата десница се разпада, досега поне спираше левицата, сега и това не може”

17 коментара
Нова Република: Годежът между ГЕРБ и БСП вече мина, готви се сватбата

Годежът между ГЕРБ и БСП вече мина, готви се сватбата, заяви лидерът на Нова република Радан Кънев в събота по време на откриването на предизборната кампания на формацията в Пловдив.

”Кумува един пловдивски свинар. Думите може да са смешни, ама изобщо не е смешно. Отвратително е. И много други с претенция, че са десни, са готови да се покатерят на трапезата на всяка цена – признаха си го и Марешки, и Москов. Как тогава хората няма да мразят властта?!“, попита Кънев, който води листите на Нова Република в 25 район в София и във Варна.

”Нова Република е смелата дясна алтернатива – а днес наистина трябва смелост. Вижте какво се задава. БСП се е озъбила за властта - вижте им водачите на листи. Ченгета и антиевропейци! Вижте на ГЕРБ листите – агент Николай –Георги Марков, който като конституционен съдия спря закона за отваряне на досиетата. Вижте на бившите реформатори листите – вътре са хората на Бареков, Пеевски и Бриго Аспарухов. Когато имаш всичко това срещу себе си, трябва наистина смелост. Но пък е много лесно да се ориентираш къде ти е мястото – разликата е очевидна. Нова Република е алтернатива на всички тези крадци и мошеници“, каза говорителят на Нова Република Трайчо Трайков, който е водач на листите в 23 многомандатен район в София и в Благоевград.

Трайков се обърна към всички онези, които са го подкрепили на президентските избори: ”Сега ме срещат и ме питат: Трайчо, къде си? Защо сте разделени? Защо стена толкова малки парчета? Хората наистина са объркани. Аз им казвам винаги едно и също: Нито сме разделени, нито сме малко. Обединени сме в Нова Република“.

Радан Кънев каза, че точно заради всичко това, днес фалшивата десница се разпада пред очите ни.

”Досега поне спираше БСП, вече и това не може. ГЕРБ и неговите патерици управляваха като комунистите и накрая хората си казаха – ами, каква тогава е разликата? И започнаха отново да гласуват за комунистите“, коментира той.

Радан Кънев обяви като основна задача на Нова Република изграждането на новата българска десница, която да победи комунистите и да предложи истинско дясно управление.

Домакин на събитието бе Дани Каназирева от ”Съюз за Пловдив“, който заедно с ДСБ и Балгарска демократична общност създадоха Нова Република. Каназирева е водач на листите в Пловдив и Пловдив област.

"По цял ден ни показват БСП и ГЕРБ и ни убеждават, че само това е изборът. Ние обаче искаме повече. Не искаме партийци да продължават да управляват живота ни. Не искаме младите да са принудени да се записват в партия, за да имат шанс да започнат работа. Не искаме партийците да притискат бизнеса и да трупат богатства на гърба на свободните хора“, каза Каназирева.

Председателят на предизборния щаб на Нова Република и на ДСБ Стоил Яков се обърна към всички присъстващи с призив да запасят смелостта си.

”Като председател на предизборния щаб не мога да обещая много неща, но със сигурност мога да обещая, че нашите опоненти, всички псевдодесни и политически дилъри, ги чака тежък бой, много мъка и болка. Защото истината боли. А ние сме истинската, единствена дясна алтернатива", каза Яков.

На откриването на кампанията на Нова Република бе представен и националният вестник ”Нова Република“, който десните обещаха да стигне до всеки български дом.

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.

17 коментара

Екипът на Mediapool Ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни квалификации, обиди на расова, етническа или верска основа.

Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Mediapool.bg от потребителите.

Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Mediapool.bg

Прочетете нашите правила за участие във форумите.

За да коментирате, трябва да влезете в профила си. Ако нямате профил, можете да се регистрирате.



  1. Мони Монев_deactivated_1503637416
    #17

    Ilian VassilevА сега си представете каква щеше да бъде кампанията, ако през февруари месец Борисов и Цветанов не бяха поели ангажимент пред Решетников да не издигат повече Плевнелиев.Не само това - включиха се в кампанията по неговата дискредитация и в резултат получиха Радев. Но което е по-важно, изгубиха \"вятъра\". Сега Плевнелиев им е важен защото губят гласове в дясно и едва ли ще стигнат заветните милион гласа.Опитват се да го върнат за да им помогне - но \"късно е либе за китка\".Но което

  2. trezwomislesht
    #16
  3. trezwomislesht
    #15

    Срах ви е че като(ако) се коалират ще ви изхвърлят от политиката ли? Че няма да имат нужда от алчни джуджета с големи апетити? На този етап само коалиране на двама големи играчи в политиката ще изведе България от кризата. Дали ще са ГЕРБ-БСП, ГЕРБ-Патриоти или БСП-Патриоти няма толкова значение. Важно е без ББ и с поне 130-140 депутати.

  4. Мони Монев_deactivated_1503637416
    #14

    Екзакта рисърч: "...63% от българите са на мнение, че РБ в сегашния си вид не може повече да бъде успешен политически проект. Това мнение се споделя и от 1/3 от интервюираните, които декларират електорална подкрепа за РБ в настоящия момент...
    Една четвърт от участвалите в настоящото проучване са на мнение, че на страната е нужен нов дясно-центристки проект със силно гражданско участие. Това по-често от останалите твърдят мъжете, хората на възраст над 30 години, високообразованите респонденти, заможните,

  5. Коментарът е изтрит в 10:57 на 27 февруари 2017 от автора.
    #13
  6. Pilgrim
    #12

    Guten Nacht mein Liebe Javor, ако ще искаш прошка кажи си го направо, тогава не биехе,дори ме каниха вътре на кафе или греяна, ама сега може и да бият и благославят. Вече заговях бутилка червено и до 26 март ще постя, след това ще се кефя на "републиканците", аз съм демократ но не съм фен на Клинтъновци.

  7. ivancho ivanov
    #11

    В предстоящият вестник "Нова република" предлагам да има постоянно място със заглавие в смисъл на "Истина и Казано от БСП", всичкото буквално! Истината трябва да се повтаря ежедневно, иначе ще загине при сънени читатели! Тя, истината не остарява!

  8. Явор от Германия Костовист
    #10

    Pilgrim скъпи, хубво, но като си толкова ядосан на Радан и "един автобус хора", защо се пениш и притесняваш? Нали ти няма ходиш, като навремето, от врата на врата и тебе никой няма да те бие!? Кеф ти РБ-2, кеф ти Да БГ, кеф ти патриоти, кеф ти Магарешки...

  9. Pilgrim
    #9

    Бре, появи се и конкуренция на в-к Стършел и новият на Комарницки Джаста-праста.Къде ще бъде сватбата, има ли ритуални зали за политически обреди и кръщения.А сватбата на НР република с кого ще бъде, много републиканци станаха, като в НДРК- хем народна партия,хем демократична пак народна и република хептен народна.Накрая да не се окажат монархисти начело с Р.кънев и революцията отново изяде децата си. Не знам Р.Кънев за Робеспиер ли се готви или за Наполеон Балкански.Като ги гледам и един автобус хора нямат, но сега ще тръгнат от врата на врата както аз правех навремето за СДС, но да не влизат вътре а на вратата защото може да ги набият.

  10. Явор от Германия Костовист
    #8

    Уважаеми докторе Johnson, 1. Радан призна грешката си и помоли за прошка, което му прави чест и много рядко явление в политиката. 2. За кого тогава ще гласувате?

Препоръчано от редакцията

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.